WhatsApp îți va permite să te alături apelurilor la care nu ai răspuns, dacă acestea implică și alte pesoane

23.10.2020
WhatsApp îți va permite să te alături apelurilor la care nu ai răspuns, dacă acestea implică și alte pesoane

WhatsApp testează o nouă funcție pentru reluarea apelurilor la care nu ai răspuns, oferind utilizatorilor posibilitatea să se alăture sesiunilor de conferință audio și video aflate deja în desfășurare.

În forma actuală, dacă nu ai răspuns sau au ratat apelul primit de la inițiatorul apelului de grup, nu te mai poți alătura discuției decât dacă cineva deja conectat decide să te apeleze din nou. Pentru a rezolva această limitare, WhatsApp va pune la dispoziție o modalitate de a solicita conectarea la apelul de grup, opțiunea rămânând vizibilă atât timp cât conferința se află în desfășurare.

WhatsApp

WhatsApp devine și mai ușor de folosit

Potrivit capturii de ecran furnizate, notificarea va apărea imediat ce deblocăm telefonul, informând despre numărul de participanți și ora la care apelul a fost inițiat. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a se conecta imediat, respectiv ignora sesiunea de conferință aflat în desfășurare.

O ală noutate este introducerea tehnologiei de recunoaștere facială, ca alternativă la autentificarea pe bază de amprentă. Noua opțiune pentru verificare biometrică va permite condiționarea accesului în aplicație și implicit, vizualizarea arhivei de mesaje, folosind camera frontală a telefonului mobil. Mai comod de folosit decât autentificarea cu amprentă, validarea identității pe baza trăsăturilor faciale va putea fi realizată fără interacțiune directă din partea utilizatorului.

WhatsApp

Adaptabilă la o sumedenie de configurații Android și iOS, clientul WhatsApp va detecta automat care dintre metodele de autentificare suportate sunt disponibile pe telefon, prezentând automat opțiunile disponibile.

Testate, deocamdată, cu versiunea beta a clientului WhatsApp, ambele inovații vor fi anunțate oficial în viitorul apropiat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult