WhatsApp va permite apeluri de voce și video în varianta web

20.10.2020
WhatsApp va permite apeluri de voce și video în varianta web

WhatsApp a fost una dintre aplicațiile care a venit foarte târziu și pe PC, iar soluția propusă implică autentificare prin intermediul aplicației de mobil. Din păcate, varianta Web și aplicația de PC WhatsApp nu permite accesul la toate funcțiile de pe mobil, ci la o selecție limitată. Printre cele care nu pot fi realizate pe computer sunt apelurile de voce și video, însă un update viitor ar putea activa aceste capabilități și pe PC.

Varianta web de WhatsApp va primi funcții noi

Acum că mulți utilizatori de WhatsApp lucrează mai des de acasă decât în trecut, aceștia sunt mai des la un birou în fața unui computer decât pe telefon. De asemenea, utilizarea serviciilor de apeluri voce și video a crescut semnificativ în ultimele câteva luni, iar multe servicii s-au adaptat rapid la nevoile utilizatorilor. Se pare că și WhatsApp va beneficia curând de funcții de voce și video pe PC, pentru a putea ține apeluri și conferințe fără un smartphone prin intermediul acestui serviciu.

Conform WABetaInfo, Facebook lucrează acum la implementarea apelurilor în interfața Web și în aplicația desktop de WhatsApp. Acestea ar trebui să fie lansate în următoarele câteva săptămâni și vor fi cel mai probabil disponibile în stadiu „beta” atunci când vor fi lansate. Acest lucru sugerează că utilizatorii ar putea întâmpina câteva probleme.

Se pare că apelurile vor avea loc într-o fereastră separată, nu în interfața standard de WhatsApp Web, deci  vei putea în continuare să scrii mesaje chiar și în timpul apelurilor. Desigur, apelurile vor funcționa atât între doi utilizatori, cât și între mai mulți prin intermediul apelurilor de grup.

Noua versiune beta a aplicației care include referințe la aceste funcții aduce aplicația desktop și variata web la versiunea 2.2043.7.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult