WhatsApp face navigarea mai ușoară pentru utilizatorii de Android

17.10.2023
WhatsApp face navigarea mai ușoară pentru utilizatorii de Android

După luni de testare în versiunea beta, WhatsApp introduce o schimbare majoră în design-ul său pentru utilizatorii de Android.

Mai devreme anul acesta, compania a prezentat pentru prima dată design-ul cu tab-uri în partea de jos utilizatorilor săi beta pe Android, o funcție deja prezentă în versiunea iOS a aplicației. După actualizarea la versiunea WhatsApp pentru Android 2.23.20.76 din Google Play, interfață este disponibilă pentru toți utilizatorii de Android.

Mai mult, WhatsApp testează și un redesign al interfeței pentru iOS și Android, având culori și accente noi în versiunea beta a aplicației.

Ce oferă noua bară de navigare

Noua bară de navigare inferioară prezintă patru tab-uri: Chats (Conversații), Updates (Actualizări), Communities (Comunități) și Calls (Apeluri). Aceste tab-uri includ acum și iconițe, care anterior nu erau disponibile atunci când tab-urile se aflau în partea de sus a ecranului. Principalul avantaj al acestui nou sistem de navigare este că utilizatorii se pot bucura de mai multe funcții, în timp ce pot utiliza telefonul cu o singură mână

Totuși, această actualizare care adaugă bara inferioară împiedică utilizatorii să schimbe tab-urile, spre deosebire de design-ul anterior care permitea această funcționalitate de glișare. Cu noua interfață, se pare că utilizatorii vor trebui să apese pe tab-ul dorit.

În plus, săptămâna trecută, WhatsApp a început să introducă și alte modificări mici pentru utilizatorii din canalul beta.

Iconicul fundal verde din partea de sus a aplicației pe Android a fost înlocuit cu un design alb integral în modul lumină, care se transformă în gri închis când modul întunecat este activat. Au fost, de asemenea, realizate ajustări la culorile accent, făcând culorile verzi puțin mai luminoase și mai vii, în special în modul întunecat. Iconițele ‘solide’ au fost înlocuite cu cele de tip ‘contur’ pentru apelurile vocale și video, precum și pentru iconița camerei.

Astfel, pentru a vă putea bucura de noa funcție, este necesar să accesați Google Play și să actualizați aplicația.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News