WhatsApp introduce Call Links, opțiunea pentru generarea de link-uri de invitare la apelurile de grup

27.09.2022
WhatsApp introduce Call Links, opțiunea pentru generarea de link-uri de invitare la apelurile de grup

Împrumutând ideea de la rivalul Google Meet, WhatsApp anunță Call Links, o funcție care-ți permite să generezi link-uri de invitare pentru apelurile de grup.

Așa cum spune și numele, funcția Call Links îți permite să trimiți contactelor tale link-uri de invitare la sesiunile de apeluri video sau de voce, inclusiv folosind alte platforme de mesagerie instant, sau chiar prin email. Singura condiție e ca pe dispozitivele persoanelor invitate să fie instalată aplicația WhatsApp, funcționalitatea nefiind disponibilă prin alternativa WhatsApp Web.

Folosind noul sistem de link-uiri nu mai este nevoie să adaugi în lista de contacte persoanele cu care vrei să discuți și nici să creezi un grup de WhatsApp, fiecare intrând la ora stabilită doar activând link-ul primit.

Noua funcție WhatsApp Call Links este disponibilă din această săptămână pentru toți utilizatorii de Android și iOS. Deocamdată nu este clar cum intenționează WhatsApp să protejeze apelurile video de „invitații” care obțin aceste linkuri în mod fraudulos.

Momentan, această responsabilitate pare că este lăsată în seama utilizatorilor, care ar trebui să se asigure de la bun început că link-urile distribuite nu ajung la persoane care nu prezintă încredere. Totuși, la capitolul vești bune avem începerea testării suportului pentru apeluri video securizate prin algoritm de criptare, disponibil pentru sesiuni cu până la 32 de participanți.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult