Telegram primește suport pentru apeluri video criptate

17.08.2020
Telegram primește suport pentru apeluri video criptate

Complet cu funcționalitatea picture-in-picture, suportul pentru apeluri video este adăugat pentru început în versiunea de Android a aplicației Telegram, urmând ca și versiunea de iOS să fie disponibilă după ce Apple va aproba publicarea în App Store a aplicației de mobil actualizate.

Având drept principal atu tehnologia de criptare a conexiunii adaptată după modelul folosit deja pentru securizarea schimburilor de mesaje instant, suportul pentru apeluri video din aplicația Telegram ar putea fi de mare ajutor celor care caută o alternativă mai sigură la apeluri telefonice, sau serviciile de comunicații video oferite de alte platformei cu reputație îndoielnică.

Telegram adaugă suport pentru apeluri video securizate

Ținând pasul cu competiția, dezvoltatorul Telegram complementează de la bun început funcția de apelare video cu opțini pentru schimburi de emoji-uri animate. Totodată, suportul picture-in-picture asigură că încadrarea imaginii poate fi realizată fără probleme, observând pe ecran o miniatură a propriului flux video.

Cu o istorie ce se întinde deja pe șapte ani, Telegram a evitat până acum adăugarea suportului pentru apeluri video, platforma de mesagerie mizând pe simplitate și garanția comunicării securizate prin mesaje instant. Astfel, Telegram și-a câștigat cu ușurință adepți în regiuni ale lumii supuse cenzurii guvernamentale, schimburile de mesaje funcționând fără probleme chiar și în zone cu infrastructură deficitară de acces la internet.

Între timp, efectele globale ale pandemiei COVID-19 au schimbat fundamental regulile jocului, bătălia ducându-se acum între furnizorii de servicii care acoperă nevoia de distanțare socială. Folosite atât pentru a ține legătura cu familia, dar și pentru a organiza activitatea companiilor ai cărei angajați își desfășoară activitatea la distanță, serviciile de videoconferință sunt pe cât de necesare, pe atât de tentante pentru interceptarea în scopul colectării de informații

În cazul Telegram, promisiunea comunicării în deplină siguranță folosind canale criptate este dublată și cu avantajul folosirii unei singure platforme pentru toate schimburile de mesaje, utilizatorii nemaiavând nevoie să comute între aplicații atunci când este dorită comunicarea prin apeluri video.

Telegram plănuiește să extindă această funcționalitate, oferind în cele din urmă și suport pentru apeluri video de grup, desfășurate în deplină siguranță sub umbrela tehnologiilor de criptare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult