WhatsApp introduce chatbot-ul bazat pe inteligența artificială. Cum funcționează

21.11.2023
WhatsApp introduce chatbot-ul bazat pe inteligența artificială. Cum funcționează
foto: shutterstock

Meta a anunțat integrarea unui chatbot AI în aplicația WhatsApp, oferind utilizatorilor o gamă largă de servicii, de la suportul pentru clienți până la programarea întâlnirilor. În plus, WhatsApp a introdus și o nouă funcție prin care simplifică accesul la actualizările de status.

În cadrul evenimentului Meta Connect 2023, compania a anunțat introducerea unui chatbot AI pentru WhatsApp, inițial disponibil unui număr limitat de utilizatori din Statele Unite. Acum, conform unui raport realizat de WABetaInfo, cea mai recentă versiune beta WhatsApp pentru Android include un nou buton de comandă rapidă care permite accesul la chatbot-ul bazat pe inteligență artificială.

Chatbot-ul AI, aflat în secțiunea ‘Conversații’ a WhatsApp, este plasat deasupra butonului ‘Conversație nouă’ și are rolul să faciliteze accesul utilizatorilor la serviciile de asistență. Acesta poate răspunde întrebărilor legate de WhatsApp, poate oferi suport pentru clienți și poate ajuta la sarcini precum programarea întâlnirilor sau diverse rezervări.

Mark Zuckerberg a anunțat un nou chatbot în cadrul evenimentului Meta Connect

În cadrul evenimentului Meta Connect, Mark Zuckerberg, a prezentat noul chatbot AI dezvoltat de Meta, care combină cercetarea companiei cu modelul AI Llama 2. Acesta este proiectat să asiste utilizatorii în diverse sarcini, inclusiv planificarea călătoriilor, oferirea de recomandări sau chiar soluționarea dezbaterilor.

De asemenea, Meta a colaborat cu Bing Chat, dezvoltat de Microsoft, pentru a îmbunătăți capabilitățile chatbotului de a oferi rezultate în timp real. Similar cu generatoarele de text-în-imagine precum MidJourney și Bing Image Creator, asistentul AI al Meta le va permite utilizatorilor să genereze imagini realiste din comenzile simple ‘/imagine’. Conform companiei, totul se va întâmpla fără costuri suplimentare.

WhatsApp introduce și o funcție nouă care le permite utilizatorilor să filtreze și să vizualizeze actualizările de status într-o listă verticală. Această actualizare elimină necesitatea de a naviga printr-o secțiune separată prin meniul principal.

WABetaInfo informează că această nouă funcție, disponibilă pentru utilizatorii Android care au instalat versiunea recentă 2.23.24.11, include un buton „Vezi tot” pentru afișarea rapidă a unei liste verticale cu actualizări de status. În această secțiune, utilizatorii au acces la patru filtre pentru a categoriza sistematic actualizările de status.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult