Google Drive limitează spațiul pentru backup-ul din WhatsApp

16.11.2023
Google Drive limitează spațiul pentru backup-ul din WhatsApp
Foto: Shutterstock

Utilizatorii WhatsApp pe Android vor trebui să fie mai atenți la gestionarea backup-urilor lor pe Google Drive, deoarece Google va limita stocarea backup-urilor WhatsApp. Această schimbare vine după ce, în 2018, WhatsApp a semnat un acord cu Google pentru a oferi backup-uri nelimitate în cloud pe Google Drive, complet gratuite.

Până acum, utilizatorii se bucurau de un avantaj semnificativ – posibilitatea de a salva backup-uri nelimitate ale istoricului de chat WhatsApp fără a afecta limita de spațiu de 15 GB oferită gratuit de Google Drive. Totuși, această facilitate nu mai este disponibilă, iar backup-urile WhatsApp vor începe din nou să fie contorizate în limita de stocare cloud pentru utilizatorii Android.

Google a anunțat că ”În viitor, experiența de backup WhatsApp pe Android va fi similară cu cea de pe alte platforme, având avantajul celor 15 GB de stocare oferiți gratuit. Vom continua să colaborăm cu WhatsApp pentru a vă oferi un suport de backup fiabil și sigur.”

Când se va schimba politica de backup a celor de la WhatsApp

Similar cu utilizatorii de iPhone, care își gestionează limitările de stocare cloud pe iCloud, utilizatorii Android vor trebui acum să adopte practici similare pentru a gestiona utilizarea spațiului de stocare cloud din contul Google. Această schimbare este programată să intre în vigoare în decembrie, iar backup-urile istoricului de chat WhatsApp vor începe să fie contorizate în spațiul de stocare al contului Google.

Inițial, această schimbare în politica de backup-uri cloud pentru WhatsApp pe Android va fi implementată pentru utilizatorii WhatsApp Beta, urmând să fie extinsă treptat tuturor utilizatorilor în prima jumătate a anului 2024. Utilizatorii WhatsApp vor primi o alertă în cadrul setărilor aplicației, mai exact sub Setări > Chaturi > Backup Chat, cu 30 de zile înainte de intrarea în vigoare a schimbării.

În plus, Google oferă diverse unelte de gestionare a stocării pentru a ajuta utilizatorii să elibereze spațiu pe conturile lor, cum ar fi identificarea și eliminarea fișierelor mari sau a fotografiilor cu un singur tap. Utilizatorii pot, de asemenea, să șteargă direct elemente din WhatsApp pentru a reduce spațiul consumat de backup-urile viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult