WhatsApp introduce mesajele vocale care dispar după redare

08.12.2023
WhatsApp introduce mesajele vocale care dispar după redare

WhatsApp a adăugat o nouă funcție de confidențialitate pentru utilizatorii săi: introducerea mesajelor vocale care dispar după ce sunt ascultate o singură dată. Această caracteristică, denumită „View Once” pentru mesajele vocale, are ca scop să ofere un nivel suplimentar de intimitate.

Noua funcționalitate este similară cu caracteristica „View Once” introdusă în 2021 pentru fotografii și videoclipuri, oferind utilizatorilor posibilitatea de a trimite mesaje vocale care se autodistrug după prima redare. Conform companiei, WhatsApp își propune să ofere un nivel suplimentar de intimitate în comunicare, eliminând preocupările legate de redirecționarea mesajelor.

Potrivit postării pe blog a WhatsApp, există mai multe situații în care această funcție ar putea fi utilă. De exemplu, când doriți să împărtășiți informații sensibile unui prieten sau atunci când planificați o surpriză și nu doriți ca mesajul să fie auzit de altcineva. Compania menționează: „Pentru a citi detaliile cardului de credit unui prieten sau când planificați o surpriză, puteți acum să partajați informații sensibile prin mesaje vocale cu un grad sporit de siguranță.”

Cum funcționează noul mesaj vocal cu autodistrugere

Pentru a trimite un mesaj vocal care dispare, utilizatorii trebuie doar să înregistreze mesajul ca de obicei și apoi să atingă butonul de unică utilizare înainte de a trimite. Destinatarul va putea asculta mesajul doar o singură dată, după care acesta va dispărea din istoricul conversației. Asemenea tuturor mesajelor personale pe WhatsApp, mesajele vocale care dispar sunt protejate prin criptare end-to-end în mod implicit. Acest lucru înseamnă că doar expeditorul și destinatarul pot vedea sau asculta mesajul, și nici măcar WhatsApp nu are acces la acesta.

WhatsApp a declarat că funcția „View Once” pentru mesaje vocale este în curs de implementare la nivel global în următoarele zile. Astfel, va fi disponibilă pentru toți utilizatorii din România la următoarea actualizare a companiei.

Această nouă funcție se alătură unei serii de caracteristici de confidențialitate pe care WhatsApp le-a introdus în ultimii ani. Recent, WhatsApp a implementat și caracteristica „Secret Code” pentru toți utilizatorii, permițându-le să creeze o parolă unică cu cuvinte sau emoji-uri pentru a-și securiza conversațiile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult