Funcția disponibilă pe WhatsApp de care mulți utilizatori nu știau

30.11.2023
Funcția disponibilă pe WhatsApp de care mulți utilizatori nu știau
foto: Wikimedia Commons, Pexels

WhatsApp a introdus recent o caracteristică interesantă care permite utilizatorilor să trimită emoticoane în timpul apelurilor video folosind gesturile. În timpul apelurilor video pe WhatsApp, anumite gesturi pot declanșa apariția emoji-urilor pe ecran. De exemplu, dacă în timpul unui apel video un utilizator face semnul păcii cu degetele, atât tu, cât și persoana cu care vorbești, veți vedea baloane colorate pe ecran.

Formarea unui inimioară cu ambele mâini declanșează emoji-uri cu inimioare, gestul de „thumbs up” (degetul mare în sus) declanșează emoji-ul clasic cu degetul mare în sus de pe Facebook, iar „thumbs down” (degetul mare în jos) declanșează un emoji cu degetul mare în jos. Funcția este interesantă și în conversațiile de grup cu prietenii, făcând apelurile video și mai interactive și amuzante. Aparent, funcția este deja disponibilă în aplicațiile WhatsApp pentru Android și iOS.

Ce caracteristici a mai introdus WhatsApp recent

O altă caracteristică nouă care vine pe WhatsApp este reintroducerea funcției „view once” pe WhatsApp Web. WhatsApp le oferă utilizatorilor de desktop de a trimite videoclipuri „view once” (vizualizare unică) către contactele lor. Anul trecut, aplicația de mesagerie deținută de Meta eliminase opțiunea de a trimite și deschide fotografii și videoclipuri „view once” prin versiunea web, o decizie criticată de unii utilizatori. Cu toate acestea, WhatsApp a reintrodus funcția, recunoscând importanța „view once” pentru confidențialitatea utilizatorilor.

Similar cu Snapchat, funcția „view once” a WhatsApp permite trimiterea de conținut media foto/video fără ca acesta să fie salvat în galeria destinatarului. Această funcționalitate este importantă mai ales pentru partajarea de conținut confidențial. Expeditorul poate determina dacă destinatarul a deschis o fotografie sau un videoclip „view once” doar dacă destinatarul are activată funcția de confirmare a citirii. În cazul în care destinatarul nu accesează fotografia sau videoclipul într-o perioadă de 14 zile, fișierele media vor dispărea automat din conversație.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult