WhatsApp va avea setare Last Seen, pentru ascunderea stării de activitate în rețea

07.09.2021
WhatsApp va avea setare Last Seen, pentru ascunderea stării de activitate în rețea

WhatsApp va permite utilizatorilor să ascundă indicativul Last Seen pentru anumite contacte, sau chiar toate contactele din listă.

Folosit pentru a arăta altor persoane că ești online și ai fost activ pe WhatsApp în ultimele XX minute, indicatorul Last Seen nu este apreciat de toată lumea, informația putând fi cu ușurință folosită pentru a afla tiparul de activitate al celeilalte persoane, dar și pentru a afla dacă mesajul trimis nu primește răspuns pentru că persoana respectivă nu este online, sau pentru că nu vrea să răspundă. Indiferent de situație, afișarea stării de activitate pe WhatsApp reprezintă o intruziune în viața personală a utilizatorilor, care, probabil nu ar fi trebuit niciodată adăugată în funcționalitatea standard a platformei de mesagerie.

Acționând pe principiul, mai bine mai târziu decât niciodată, WhatsApp a decis să adauge în aplicația pentru mobil setările care-ți permit să decizi pentru fiecare utilizator în parte nivelul de acces asupra informațiilor din profilul tău. Printre secțiunile de interes se numără opțiunea „Last Seen”,”Profile Picture,” și „About”. Opțional, poți ajusta aceste setări la nivel global, stabilind exact ce informații sunt vizibile pentru toate contactele tale, cu posibilitatea alegerii unei liste de contacte care să fie exceptate de la această regulă.

Înainte de a te bucura la gândul că nu va mai trebui să-ți faci probleme că anumite persoane pot vedea că ai fost activ pe WhatsApp la anumite ore „suspecte” din zi, trebuie să știi că debifarea opțiunii Last Seen va funcționa în sistem reciproc, această informație dispărând în mod simultan și pentru celelalte contacte din lista ta de WhatsApp.

Aflate la stadiul de testare, noile setări vor fi adăugate în versiunea oficială a aplicației WhatsApp la o dată rămasă deocamdată neprecizată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult