WhatsApp introduce o nouă interfață de apelare pentru utilizatorii de iOS

22.07.2021
WhatsApp introduce o nouă interfață de apelare pentru utilizatorii de iOS

După o scurtă perioadă de testare beta, Facebook a început să distribuie noua versiune a meniului de apelare WhatsApp, adresat utilizatorilor de iOS. Sub noua formulă, utilizatorii pot include mai ușor noi participanți la apelul aflat în desfășurare, totodată beneficiind de alte avantaje.

Disponibil deja în versiunea WhatsApp Beta, noul meniu de apelare se aseamănă izbitor cu celui disponibil în aplicația FaceTime pentru iOS, dezvoltatorul părând să o plagieze pe cea din urmă. În orice caz, utilizatorii WhatsApp se aleg cu opțiunea conectării la o sesiune de apeluri video au voce aflată deja în desfășurare și vizualizarea listei de participanți:

Când te poți alătura apelurilor de grup? Dacă ignori temporar invitația de participare la un apel de grup și pornești WhatsApp după ceva timp, aplicația îți va prezenta o alertă dacă apelul de grup este încă în desfășurare, cu opțiunea de a te conecta fără a cere din nou permisiunea celor angajați deja în discuție.

Tot la capitolul modificări binevenite, versiunea a clientului WhatsApp pentru mobil asigură acum că chat-urile arhivate rămân inactive atunci când sunt primite mesaje noi. Totodată, noua versiune a aplicației arată și sugestii pentru animații de inserat, chiar în timp ce scrii mesajul pe care intenționezi să îl trimiți.

Potrivit administratorului WhatsApp, noua funcționalitate este activată treptat pentru utilizatorii rețelei, nu toată lumea având acces la aceste facilități de la bun început. Versiunea WhatsApp pentru iOS este disponibilă gratuit  din magazinul App Store, putând fi instalată pe orice dispozitiv echipat cel puțin cu versiunea iOS 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult