WhatsApp pregătește modul de afișare side-by-side, pentru chat simultan cu mai multe contacte

02.05.2023
WhatsApp pregătește modul de afișare side-by-side, pentru chat simultan cu mai multe contacte

Intenționat pentru utilizatorii de tablete, modul de afișare split view va permite folosirea mai eficientă a ecranelor mari prin afișarea simultană a mai multor sesiuni de WhatsApp.

Testată mai întâi cu versiunea beta a aplicației pentru Android, noua versiune de interfață permite afișarea simultană a două sesiuni de chat, respectiv o singură sesiune + lista de contacte, permițând utilizatorilor de tablete să comute de la un contact la altul fără a părăsi ecranul de conversație. Practic, WhatsApp adaptează formatul de interfață deja disponibil în aplicația pentru Windows.

Identificată cu numărul de versiune 2.23.9.20, noua versiune WhatsApp beta vine să extindă funcționalitatea introdusă în luna septembrie, când WhatsApp a deschis accesul utilizatorilor de tablete pentru instalarea aplicației de Android. Cu noul mod de afișare split view, utilizatorii de tablete pot să folosească două secțiuni diferite ale aplicației simultan, afișate una lângă alta pe ecranul mult mai generos în privința spațiului de afișare. Iar pentru a nu risca nemulțumirea utilizatorilor obișnuiși cu formatul interfeței pentru smartphone, modul de afișare side-bi-side va putea accesat cu un buton dedicat. Astfel, modul de afișare standard va rămâne cel din interfața pentru smartphone.

WhatsApp nu oferă un termen precis pentru implementarea noii versiuni de interfață aplicația oficială de Android, respectiv iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult