WhatsApp primește, în sfârșit, cea mai cerută funcție: autentificare pe cinci telefoane simultan

26.04.2023
WhatsApp primește, în sfârșit, cea mai cerută funcție: autentificare pe cinci telefoane simultan

Cea mai așteptată funcție WhatsApp, posibilitatea de a folosi serviciul pe mai multe dispozitive simultan, este acum oficial lansată. Serviciul de chat anunță că vei putea atașa maximum cinci dispozitive mobile pentru acces la același cont, putând astfel să te muți de pe un telefon pe altul, fără nevoia de a face un transfer complet al contului, cu același număr de telefon și cu tot istoricul intact.

Utilizatorii de WhatsApp pot să acceseze serviciul pe mai multe telefoane personale

Felul în care WhatsApp a implementat această funcție este similar cu cel care permite conectarea în browser a contului. Trebuie să adaugi fiecare telefon în parte în secțiunea „Linked Devices”, autentificarea fiind realizată pe baza unui cod QR. La fel ca în varianta web însă, dacă dispozitivul principal este inactiv pentru o perioadă lungă, WhatsApp va revoca automat accesul de pe toate celelalte dispozitivele. Aceasta este o măsură de siguranță pentru a proteja contul de posibile atacuri.

Din păcate, acest anunț nu vine și cu lansarea unei aplicații pentru tablete cu iPadOS sau Android. Pe aceste dispozitive, va trebui în continuare să folosești varianta limitată în funcționalitate din browser, care nu permite accesul la foarte multe funcții extra, în afară de mesagerie și transfer de fotografii sau fișiere.

Lansarea noii capabilități din WhatsApp este una treptată, care va ajunge în „următoarele săptămâni” la toți utilizatorii la nivel global. Se pare că va fi implementată în curând și o altă nouă funcție de autentificare pe dispozitive mobile secundare, prin intermediul numărului de telefon și a unui cod unic care este trimis automat pentru log-in. Astfel, nu ai obligatoriu nevoie să folosești metoda „clasică” cu cod QR. Această funcție va fi disponibilă doar în varianta Web, pentru moment.

sursa: WhatsApp blog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult