WhatsApp vine pe iPad cu aplicație nativă și suport multi-device

23.08.2021
WhatsApp vine pe iPad cu aplicație nativă și suport multi-device

Faceobok a anunțat deja că va oferi suport multi-device pentru WhatsApp, iar una dintre primele versiuni noi ale aplicației, care nu necesită o cartelă SIM în dispozitiv, va fi dezvoltată pentru iPad. Informațiile vin de la WABetaInfo, un cont de Twitter care urmărește dezvoltarea aplicației de mobil WhatsApp, care a dezvăluit că o aplicație nativă, care identifică în setări dispozitivul pe care rulează drept un iPad, va fi lansată în curând.

WhatsApp nu în prezent are o versiune pentru tablete

Conform informațiilor publicate de WABetaInfo, Facebook va lansa o aplicație nativă de WhatsApp pentru tabletele de la Apple. Această versiune va funcționa independent de alte dispozitive, deci nu va fi necesară autentificarea pe telefon, așa cum se întâmplă în cazul versiunii web sau desktop. De asemenea, telefonul pe care contul de WhatsApp a fost înscris nu trebuie să fie conectat la internet pe perioada utilizării aplicației de tabletă.

În prezent, singura metodă prin care poți folosi WhatsApp pe un iPad este accesarea versiunii web din browser-ul Safari. Această metodă funcționează în mare parte fără probleme, întrucât Safari de iPad este recunoscut automat drept Safari pentru macOS, în variantă desktop. Desigur, acest lucru înseamnă că folosirea serviciului de chat pe tabletă este mai complicat decât în cazul altor servicii, precum Messenger. Un alt dezavantaj este lipsa notificărilor, întrucât varianta din browser nu poate accesa API-urile Apple.

Se pare că aplicația nativă va fi lansată în curând, primii care vor putea să o testeze fiind cei care au deja acces la versiunile Beta ale aplicației WhatsApp pentru smartphone. După iPad, Facebook plănuiește să aducă versiunea de tablete a aplicației WhatsApp și pe dispozitivele cu Android.

Recent, aplicația WhatsApp a primit capabilitatea de a putea transfera istoricul de pe un dispozitiv cu iOS pe Android, însă nu și capabilitatea de a face acest lucru în sens invers. Primele telefoane care pot primi backup-ul de pe iOS sunt noile modele Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 de la Samsung, urmând ca în timp să fie adăugate și alte modele de telefoane pe lista celor compatibile.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult