WhatsApp reintroduce o funcție populară pentru utilizatorii web a aplicației

27.11.2023
WhatsApp reintroduce o funcție populară pentru utilizatorii web a aplicației
Foto: Shutterstock

WhatsApp, aplicația de mesagerie deținută de Meta, readuce posibilitatea utilizatorilor de desktop să trimită fotografii și videoclipuri cu vizualizare unică. Compania lucrează, de asemenea, la dezvoltarea unor noi funcții pentru a afișa informații despre profilul utilizatorilor în cadrul conversațiilor și pentru a introduce chat-uri vocale pentru grupuri mai mari.

După ce anul trecut WhatsApp a eliminat posibilitatea de a trimite și deschide fotografii și videoclipuri cu vizualizare unică din versiunea web a aplicației, decizie criticată de unii utilizatori, compania a decis acum să reintroducă această caracteristică. Aceasta permite utilizatorilor să trimită conținut media temporar care nu va fi salvat în galeria destinatarului, fiind astfel util pentru partajarea de informații confidențiale.

Utilizând funcția de vizualizare unică, fotografiile și videoclipurile trimise nu pot fi redirecționate, salvate, marcate sau partajate. Singurul mod prin care expeditorul poate determina dacă destinatarul a deschis un conținut cu vizualizare unică este dacă acesta din urmă are activată funcția de confirmare a citirii. Dacă destinatarul nu deschide fotografia sau videoclipul în termen de 14 zile de la trimitere, fotografia va dispărea automat din conversație.

Cum funcționează fișierele media trimise cu vizualizare unică

În plus, funcția de vizualizare unică necesită ca expeditorul să selecteze explicit opțiunea de vizualizare unică de fiecare dată când transmite astfel de conținut. Odată ce destinatarul deschide fotografia sau videoclipul cu vizualizare unică, acesta dispare din chat și nu mai este accesibil destinatarului. De asemenea, expeditorul nu poate determina dacă destinatarul a făcut o captură de ecran a fotografiei sau videoclipului cu vizualizare unică.

De asemenea, WhatsApp anunță o nouă funcție care va afișa informații despre profilul utilizatorilor în cadrul conversațiilor pe dispozitivele Android. Informațiile despre profil vor fi vizibile chiar și atunci când utilizatorul este offline, înlocuind astfel marcajul de „Ultima vizualizare”. Utilizatorii vor putea astfel să vadă rapid informațiile de profil în cadrul conversației, fără a fi nevoie să navigheze în categoria de informații a profilului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult