Google începe să taxeze backup-urile din WhatsApp! Care este setarea care oprește funcția

24.11.2023
Google începe să taxeze backup-urile din WhatsApp! Care este setarea care oprește funcția

Începând cu decembrie 2023, WhatsApp și Google vor implementa o modificare semnificativă pentru utilizatorii Android legată de modul în care sunt gestionate backup-urile de chat și media WhatsApp.

Actualizarea constă în faptul că backup-urile se vor adăuga la limita de stocare totală a conturilor Google ale utilizatorilor. Google oferă utilizatorilor 15GB de stocare gratuită pentru conturile lor Google, care acoperă servicii diverse precum Gmail, Photos și Drive. În trecut, backup-urile WhatsApp erau scutite de această limită de stocare, dar, cu noul update, acestea se vor adăuga limitei de stocare.

Astfel, dacă un cont Google al unui utilizator ajunge la capacitatea sa maximă din cauza altor servicii precum Gmail și Google Photos, vor avea mai puțin spațiu disponibil pentru stocarea chat-urilor WhatsApp.

Când va lua WhatsApp noile măsuri

Schimbarea reprezintă o direcție schimbată față de 2018, atunci când backup-urile WhatsApp au încetat să impacteze limitele de stocare Google Drive. Update-ul este programat să fie lansat luna viitoare pentru utilizatorii WhatsApp Beta și se va extinde treptat la toți utilizatorii WhatsApp Android pe parcursul primei jumătăți a anului 2024.

Aceste schimbări se vor aplica specific conturilor personale Google, iar utilizatorii cu abonamente Google Workspace prin locul de muncă sau școală nu vor fi afectați. Pentru a aborda problemele potențiale de stocare, utilizatorii pot alege să șteargă fișierele inutile din conturile lor Google pentru a face loc datelor WhatsApp sau să se aboneze la Google One, un abonament care oferă spațiu suplimentar de stocare în cloud.

Pentru a evita costurile potențiale asociate cu nevoile crescute de stocare, utilizatorii au opțiunea de a-și ajusta setările. Dezactivând backup-ul chat-urilor WhatsApp în aplicația Google Drive, utilizatorii se pot asigura că chat-urile și datele WhatsApp nu vor fi stocate pe Google Drive.

În plus, cei care preferă să nu folosească contul lor Google pentru backup-uri pot utiliza funcția WhatsApp Chat Transfer atunci când trec la un nou dispozitiv Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult