WhatsApp introduce suport pentru stickere animate

24.06.2020
WhatsApp introduce suport pentru stickere animate

La fel ca Facebook Messenger, WhatsApp va permite în curând schimburi de stickere animate între utilizatori, platforma de mesagerie renunțând la o parte din „seriozitatea” ce a caracterizat-o până acum.

Dacă până acum, WhatsApp a acceptat doar schimburi de imagini și animații statice, în curând, utilizatorii aplicației vor putea descărca pachete opționale de stickere animate, din Play Store sau altă sursă.

Încă la faza de testare

Schimbarea s-a produs pentru scurt timp în versiunea WhatsApp beta, utilizatorii descoperind că pot selecta și trimite stickere animate. Însă funcționalitatea a dispărut la următoarea actualizare a aplicației, semn că deocamdată se află la fază de testare și nu este pregătită pentru debutul oficial.

Când timp a funcționat, sticker-urile din pachetele animate puteau fi inserate în conversație, animația rulând o singură dată pe ecranul destinatarului. Pentru a revedea animația, trebuie să derulezi în sus sau în jos. Acest lucru s-ar putea schimba după introducerea oficială suportului pentru stickere-animație, sau ar putea fi o decizie conștientă din partea dezvoltatorilor pentru protejarea aspectului curat al aplicației.

Interesant este că stickerele animate rulează continuu în selectorul WhatsApp încorporat, fără ca bucla animației să fie întreruptă.

În prezent există indicii pentru cinci pachete de stickere animate: Playful Piyomaru, Rico’s Sweet Life, Moody Foodies, Chummy Chum Chums, și Bright Days. Toate par a fi furnizate direct de WhatsApp, dar nu pot fi adăugate sau găsite până când cineva vă trimite un autocolant din fiecare pachet. Probabil că asta se va schimba după de suportul pentru stickere animate va fi introdus în mod oficial.

Cei care doresc să încerce noile seturi de stickere animate încă pot face asta instalând versiunea Beta v2.20.194.7 a clientului WhatsApp pentru Android, disponibilă pe APK Mirror. După instalare, trebuie dezactivat suportul pentru actualizare automată, astfel încât aplicația să rămână pe telefon instalată în versiunea „corectă”, care păstrează activ suportul pentru stickere animate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult