WhatsApp testează opțiuni pentru editarea mesajelor și formatare text

17.10.2022
WhatsApp testează opțiuni pentru editarea mesajelor și formatare text

Parte din cea mai recentă versiune WhatsApp beta, modificările vizează îmbunătățirea experienței oferită utilizatorilor, prin adăugarea de opțiuni pentru editarea mesajelor redactate greșit. Totodată, utilizatorii de iOS vor găsi noi opțiuni pentru formatare text, utile spre exemplu pentru evidențierea anumitor cuvinte din mesajul adresat partenerului de conversație.

Cu implicații majore pentru modul în care utilizatorii WhatsApp tratează mesajele trimise sau primite, vestea că platforma va permite în curând editarea oricărui mesaj deja trimis este exact genul de schimbare ce ar putea ridica controverse. În realitate, administratorii WhatsApp doar exploatează momentul prielnic apărut, setări asemănătoare fiind anunțate recent pentru rețeaua rivală Twitter.

Modul de folosire este cât se poate de intuitiv, mesajele alterate de la forma inițială apărând cu marcajul ”Edited”, informând destinatarul că mesajul respectiv a fost editat.

Din punct de vedere practic, noua opțiune pentru editare va funcționa ca o alternativă la ștergerea completă și eventual, retrimiterea mesajului respectiv, permițând autorului să-și corecteze eventuale greșeli ortografice.

Pentru a limita folosirea abuzivă a funcției de editare, WhatsApp va permite un interval de numai 15 minute în care mesajele trimise pot fi revizuite. Spre exemplu, alte platforme online stabilesc această limită la 48 de ore, evitând situațiile în care utilizatorii intervin cu rea intenție pentru editarea unor conversații mai vechi.

Deocamdată, se pare că noua funcționalitate se află la stadiul de testare, fiind confirmată cu capturi de ecran extrase din cea mai recentă versiune WhatsApp Beta, detaliile exacte despre noua funcție de editare urmând să fie comunicate la momentul anunțului oficial.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult