Twitter a început să activeze opțiunea de editare a mesajelor. Cum funcționează și care sunt limitările

04.10.2022
Twitter a început să activeze opțiunea de editare a mesajelor. Cum funcționează și care sunt limitările

Îndelung așteptată de fanii Twitter, opțiunea pentru editarea tweet-urilor este disponibilă oficial pentru abonații Twitter Blue din câteva țări.

Liniștind temerile privind erodarea încrederii în conținutul platformei, opțiunea de editare a mesajelor deja publicate vine totuși cu limitări destul de stricte, Twitter dorind să asigure că introducerea acestei funcții nu compromite credibilitatea platformei de mesagerie.

Disponibilă mai întâi pentru abonații Twitter Blue din Australia, Canada și Noua Zeelandă, opțiunea de editare a teweet-urilor poate fi accesată doar în primele 30 minute după publicarea inițială și în limita a 5 editări succesive. În plus, există un istoric cu toate modificările aduse, marcat cu ora editării și accesibil permanent folosind simbolul afișat în dreptul oricărui tweet care a fost modificat de la forma originală.

Potrivit administratorilor platformei, actuala implementare a opțiunii de editare ar trebui să fie suficientă pentru îndreptarea oricăror erori de ortografie sau a informației livrată cu tweet-ul respectiv.

Important de știut, pentru a putea să-ți editezi tweet-urile greșite sau devenite între timp „incomode”, trebuie să plătești un abonament de 4.99 dolari pe lună, corespunzător pachetului Twitter Blue. Vestea bună este că pachetul de servicii premium vine și cu alte beneficii. De exemplu, poți salva diverse Tweet-uri în liste numite „colecții”, care pot fi organizate pe categorii. Astfel, vei putea să te întorci mai rapid la anumite mesaje publicate pe rețeaua de socializare. Apoi, ai acces la posibilitatea de a-ți personaliza culoarea profilului, cât și pictograma afișată în meniul telefonului. Există o selecție limitată de culori pentru personalizare: șase pentru profil și opt pictograme colorate.

Tot pe lista de beneficii intră și Undo Tweet, care-ți permite să ștergi rapid un tweet dacă a fost trimis din greșeală. Momentan, administratorii Twitter nu oferă un termen exact pentru activarea globală a opțiunii de editare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult