WhatsApp va permite adăugarea/editarea contactelor pe Android, direct din aplicație

14.04.2023
WhatsApp va permite adăugarea/editarea contactelor pe Android, direct din aplicație

Având în vedere popularitatea WhatsApp, faptul că ești contactat mai întâi prin intermediul platformei de mesagerie și nu prin mesaj SMS sau apel telefonic nu ar trebui să te surprindă. Așa că, de ce să nu ai și opțiunea pentru adăugarea/editarea contactelor direct din aplicație.

Adăugată mai întâi pe Android, noua funcționalitate va scuti utilizatorii WhatsApp de complicația adăugării manuale a contactelor în agendă, folosind aplicația Contacts a telefonului.

Modul de utilizare este cât se poate de simplu, un simplu buton adăugat în interfața WhatsApp direcționând către meniul aplicației Contacts a telefonului, preluând informații relevante precum numărul de telefon. Ca și până acum, utilizatorii vor putea adăuga manual detalii precum numele persoanei respective, date de naștere și modalități alternative de contactare precum adresa email. Contactele astfel create vor fi salvate ca și până acum, atașate contului Google sau cartelei SIM deși, în cea de-a doua variantă nu vei putea adăuga la fel de multe informații adiționale.

Altfel spus, WhatsApp primește integrare completă cu agenda de Contacte Android, cel puțin atât tuno cât acorzi permisiunile relevante solicitate de aplicație.

Momentan, nu există informații privind extinderea acestei funcționalități și la utilizatorii de iOS, dezvoltatorul WhatsApp având de „negociat” un sistem de permisiuni mai puțin restrictive față de aplicațiile non-Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult