Google Contacts va evidenția căutările recente. Primește secțiune pentru contacte favorite

27.12.2022
Google Contacts va evidenția căutările recente. Primește secțiune pentru contacte favorite

Prezentă pe vasta majoritate a telefoanelor cu Android, aplicația Google Contacts primește îmbunătățiri care vor ușura regăsirea contactelor apelate frecvent.

Google Contacts este aplicația pe care o accesezi de fiecare dată când vreo să cauți un contact anume din agenta telefonului, sau verifici apelurile pierdute pe telefon. Creată pe la începuturile Android, aplicația Contacts și-a păstrat până acum simplitatea, Google ezitând să-i extindă prea mult funcționalitatea de bază, spre a nu risca prea multe nemulțumiri în rândul utilizatorilor de Android care-i apreciază simplitate. Între timp, așteptările celora care și-ar dori o funcționalitate mai în ton cu puterea dispozitivelor de generație recentă continuă să crească.

Aplicația Contacts oferă deja opțiuni relativ avansate, cum ar fi contopirea contactelor-duplicat și gruparea contactelor pe liste de Favorite. Totuși, lipseau opțiuni ce ar fi trebuit incluse în funcționalitatea de bază, precum opțiunea de a relua căutările inițiate recent. Noutățile vor apărea într-un nou tab adăugat aplicației, oferind o abordare personalizată a listei de contacte.

Sub formula actuala, interfața Contacts este împărțită pe două tab-uri, primul afișând toate contactele într-o listă cu sortare cronologică, favoritele apărând la partea de sus. Al doilea tab este dedicat funcțiilor mai avansate, cum ar fi contopirea contactelor-duplicat, funcțiile import/export și restaurarea contactelor șterse recent. Cel de-al treilea tab se va numi Highlights și va funcționa ca o locație pentru acces rapid la contactele favorite și căutări recente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult