WhatsApp va putea fi setat cu același număr de telefon pe mai multe dispozitive

27.07.2020
WhatsApp va putea fi setat cu același număr de telefon pe mai multe dispozitive

WhatsApp a trecut la faza de testare cu o nouă funcție care permite configurarea aceluiași cont/număr de utilizator pe mai multe dispozitive.

Probabil, cea mai importantă limitare a platformei de socializare, restricția privind asocierea identității utilizatorului cu un dispozitiv anume, pare că va fi eliminată în curând. La fel ca Facebook Messenger şi alte aplicaţii de mesagerie, clientul WhatsApp va putea fi setat cu acelaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive. Probabil că numărul de telefon va avea în continuare un rol important, utilizatorii primind un cod de securitate care să fie tastat pe dispozitivul suplementar asociat contului de WhatsApp.

Schimbare binevenită pentru fanii WhatsApp care dețin mai multe telefoane mobile

În forma actuală, autentificare într-un cont de WhatsApp cu numărul de mobil cauzează delogarea automată de pe dispozitivul folosit anterior. Deşi este bună din punct de vedere al securităţii, măsura complică viaţa celor care folosesc dispozitive multiple, cum ar fi smartphone-ul pe timpul zilei şi tableta când sunt acasă, procesul de autentificare prin reintroducerea numărului de telefon şi a codului de securitate recepţionat pe telefon trebuind repetat la fiecare schimbare a dispozitivului. Tot din motive de securitate, în prezent trebuie să aştepţi 24 de ore după ce te-ai logat pe WhatsApp cu un alt dispozitiv, dacă vrei să revii la cel folosit anterior.

Funcționalitatea pregătită este confirmată cu o captură de ecran, surprinzând noua secțiune Linked Devices ce va fi adăugată în aplicația pentru mobil. Aici, utilizatorii vor putea vedea lista cu dispozitivele atașate contului de WhatsApp, respectiv deconecta pe cele care nu mai sunt folosite.

Dincolo de comoditate, opţiunea setării aceluiaşi număr de WhatsApp pe mai multe dispozitive ar putea fi folositoare şi în mediul business. De exemplu, în cazul serviciilor de asistenţă, mai mulţi angajaţi vor putea răspunde solicitărilor primite fără să paseze între ei un singur telefon logat pe numărul respectiv de WhatsApp.

Deși opțiunea pentru atașarea mai multor dispozitive la același cont de WhatsApp apare deja într-una dintre versiunile beta ale aplicație, funcționalitatea nu este disponibilă încă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult