Facebook Messenger primește o funcție care te lasă să arăți conținutul ecranului persoanei cu care discuți

16.07.2020
Facebook Messenger primește o funcție care te lasă să arăți conținutul ecranului persoanei cu care discuți

Facebook continuă să dezvolte platforma Messenger, adăugând funcție screen sharing în aplicațiile pentru Android și iOS.

Upgrade-ul are menirea de a echivala funcționalitatea disponibilă pentru utilizatorii Google, Hangouts și ai altor platforme rivale care oferă capabilități pentru mesagerie video.

Cu atât mai importantă în contextul noilor reguli de distanțare socială, funcția screen sharing permite participanților la conversații prin Facebook Messenger să arate vizual ceea ce nu pot transmite prin cuvinte.

Poți oferi explicații mai ușor, arătând conținutul ecranului pe Facebook Messenger

Cu noua funcție activă, utilizatorii Messenger pot derula prin albumele cu poze, naviga prin paginile rețelelor de socializare sau pe diverse site-uri, participanți la conversație observând în timp real conținutul ecranului transmis folosind conexiunea la internet.

 

Atunci când funcționalitatea screen sharing este folosită în cardul sesiunilor Messenger Rooms, organizatorii întâlnirilor virtuale pot transmite imagini de pe propriul telefon care să fie văzute simultan de până la 16 participanți. Facebook promite că va creșe această limită la 50 de persoane în viitorul apropiat, acesta fiind numărul maxim de participanți la sesiuni de videoconferință suportat prin platforma Messenger Rooms.

Lansat în luna aprilie, serviciul Messenger Rooms este rivalul direct pentru platforma Zoom, alternativa Facebook permițând apeluri video cu până la 50 de persoane, fără limită de timp. Deși este conceput pentru a invita contacte din lista de prieteni Facebook, serviciul oferit nu impune deținerea unui cont pe Facebook, organizatorii întâlnirilor virtuale putând invita pe oricine trimițând un simplu link. Poate cel mai important, poți participa la întâlniri organizate pe Messenger Rooms fără să instalezi o aplicație dedicată, accesul fiind posibil direct din browserul web.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult