Windows 11 va permite streaming audio de pe dispozitivele cu Android

15.11.2022
Windows 11 va permite streaming audio de pe dispozitivele cu Android

Spre exemplu, vei putea asculta muzica preferată de pe telefonul tău cu Android direct prin sistemul audio conectat la PC-ul echipat cu sistem de operare Windows 11, sincronizat prin intermediul aplicației Phone Link dezvoltată de Microsoft.

Cunoscută inițial sub denumirea Your Phone, aplicația Phone Link oferă în prezent cea mai bună soluție pentru sincronizarea între dispozitive cu Android și Windows 11, utilizatorii putând transfera cu minim de efort poze și fișiere de pe telefon, vizualiza notificările și mesajele SMS, ba chiar accesa aplicațiile de Android. Deși, unele dintre funcțiile cele mai atractive sunt și acum oferite ca și exclusivități adresate posesorilor de dispozitive Samsung, aplicația Your Phone este cu siguranță folositoare și pentru restul utilizatorilor de Android.

Potrivit Microsoft, utilizatorii de Android vor putea de acum ”să audă și să vadă tot ce se întâmplă pe telefon” direct pe PC. În cel mai banal scenariu, vei putea auzi sunetul de notificare declanșat de vreo aplicație de pe telefon, direct prin sistemul audio al PC-ului la care lucrezi. Dar și mai convenabil ar putea fi modul în care vei putea asculta sunetul redat din orice aplicație, de la servicii dedicate de streaming audio precum YouTube Music, până la aplicații de mesagerie din care ai vrea să asculți mesajul primit în formă audio.

Descoperită prin analizarea codului aplicației, noua funcționalitate Phone Link este deocamdată inactivă, însă cu siguranță va fi anunțată în mod oficial de către Microsoft, la momentul potrivit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult