YouTube a început lupta împotriva aplicațiilor ce blochează reclamele

01.11.2023
YouTube a început lupta împotriva aplicațiilor ce blochează reclamele

Platforma de streaming video, YouTube, a început să acționeze împotriva uneltelor ce blochează reclamele, cerându-le utilizatorilor să permită afișarea reclamelor sau să achiziționeze un abonament YouTube Premium.

Pentru cei care nu apreciază reclamele pe YouTube, soluția oferită de platformă este abonamentul premium, fiindcă alternativa gratuită, cu blocarea reclamelor, nu mai este tolerată. YouTube a început să monitorizeze utilizatorii care accesează platforma în mod gratuit, având astfel de aplicații activate. Dacă sunt detectați, platforma va bloca redarea videoclipurilor.

Această mișcare vine în contextul în care YouTube se bazează substanțial pe veniturile din publicitate, iar reticența utilizatorilor de a plăti pentru un abonament contribuie la dificultatea de generare a veniturilor.

YouTube vrea să blocheze toate uneltele de acest tip

Se pare că YouTube dorește să pună capăt acestei practici. Conform ultimelor informații apărute în mediul online, compania își extinde eforturile de a lupta împotriva blocatoarelor de reclame, lansând o campanie globală pentru a încuraja utilizatorii să permită afișarea reclamelor sau să încerce YouTube Premium.

Notificarea afișată utilizatorilor arată astfel: „Redarea videoclipurilor va fi blocată după 3 videoclipuri – Se pare că folosiți o unealtă ce blochează reclamele. Redarea videoclipurilor va fi blocată, cu excepția cazului în care aplicația ce blochează reclamele este dezactivat”. De asemenea, platforma le reamintește utilizatorilor că utilizarea blocatoarelor de reclame încalcă Termenii și Condițiile platformei.

YouTube a operat mai multe modificări în strategia sa de publicitate în acest an. În luna mai, a început să afișeze reclame de 30 de secunde care nu pot fi închise pe aplicația de TV, testând și pauze publicitare mai lungi, dar mai rare. Aceste schimbări vizează probabil încurajarea unui număr mai mare de utilizatori să se aboneze la YouTube Premium, serviciul fără reclame.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult