Platforma X se pregătește să lanseze abonamentele premium: Detalii și beneficii

22.10.2023
Platforma X se pregătește să lanseze abonamentele premium: Detalii și beneficii

Elon Musk a dezvăluit printr-un tweet că platforma X va introduce în curând două abonamente de tip Premium. Una dintre aceste oferte va fi mai accesibilă din punct de vedere al prețului, în timp ce cealaltă va fi mai costisitoare, dar va avea mai multe funcții.

Conform detaliilor oferite de Musk, abonamentul mai redus nu va avea o reducere a numărului de reclame, în timp ce cel mai scump va oferi un cont X fără publicitate pentru abonați.

Această mișcare vine în concordanță cu un raport recent Bloomberg care indica faptul că CEO-ul X, Linda Yaccarino, ar fi discutat despre segmentarea modelului de abonament Premium X în diferite nivele, cum ar fi: Basic, Standard și Plus.

Se presupune că planurile la care se referă Musk ar fi Basic și Plus, iar planul actual ar urma să fie considerat Standard.

O experiență ”X” fără publicitate, doar la abonament Plus!

Conform anunțului lui Musk, doar abonații Plus se vor bucura de o experiență X fără publicitate, în timp ce utilizatorii Basic și Standard vor continua să vadă reclame pe timeline-ul lor, deși într-un număr redus față de utilizatorii neabonați.

Sunt încă multe detalii nedevoalate despre aceste noi planuri de abonament. De exemplu, nu se știe încă când vor fi disponibile pentru utilizatorii din toate regiunile sau dacă acestea vor fi accesibile atât pe mobil, cât și pe versiunea web a platformei. Istoric vorbind, planurile Premium X au fost oferite la prețuri mai mici pentru versiunea desktop/web în comparație cu prețurile aplicate pe platformele mobile, fie că vorbim de Android sau iOS.

Mai mult, se pare că aceste planuri de abonament Premium sunt destinate utilizatorilor personali, și nu organizațiilor. Aceste informații apar la scurt timp după ce X a anunțat că testează un nou model în Noua Zeelandă și Filipine, unde anumite funcții, cum ar fi repostarea și răspunsul la tweet-uri, vor costa un abonament minim de 1 dolar pe an, deși în prezent acestea sunt gratuite. Compania susține că aceasta nu este o strategie de generare a veniturilor, ci este testată pentru a reduce numărul de boti pe platformă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News