YouTube Go se închide, Google încurajează utilizarea aplicației principale

04.05.2022
YouTube Go se închide, Google încurajează utilizarea aplicației principale

Google a realizat Android Go și aplicațiile în variante „Go” special pentru a rula pe dispozitive cu performanță scăzută, oferind o experiență de bază de utilizare pentru acestea. Se pare însă că avansul tehnologic permite acum un nivel de performanță destul de bun chiar și pe cele mai ieftine dispozitive, făcând existența acestor variante limitate inutilă. Astfel, compania a anunțat că va renunța la YouTube Go în următoarele câteva luni.

YouTube Go oferea acces la clipuri video pe dispozitive cu performanțe limitate

Utilizatorii care se bucurau de faptul că YouTube Go permite accesul la clipuri video chiar și pe dispozitive mai slabe, sau cu conexiuni de date slabe, vor trebui să se mute înapoi pe aplicația YouTube principală începând cu luna august. Google a anunțat că va închide suportul pentru YouTube Go, întrucât aplicația principală este acum destul de bine optimizată pentru a rula chiar și pe dispozitive mai slabe.

De asemenea, procesoarele din gama entry din prezent, sunt acum mult mai performante decât erau cele de pe telefoanele ieftine din 2016, când Google a lansat inițiativa „Go”.

Google spune însă că utilizatorii care trec de la Go la YouTube „complet” vor avea și alte beneficii, precum acces la toată funcționalitatea platformei. Pot acum să vadă comentariile, să publice conținut pe YouTube și să acceseze tema întunecată. De asemenea, compania promite că va integra noi opțiuni de control pentru consumul de date, pentru a putea limita calitatea clipurilor pentru cei care au conexiuni de viteză mică, sau trafic de date limitat.

YouTube Go a fost disponibil la nivel mondial încă din 2018 și necesita doar un download de 10 MB. Inițial, aplicația a debutat în India și Indonezia, unde s-a bucurat de un succes foarte mare. Având în vedere că YouTube Go va dispărea în curând, este posibil să vedem retragerea și altor aplicații Go, precum Maps sau Gmail, cât și renunțarea la versiunea „Go Edition” a sistemului de operare Android în versiunile viitoare.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult