Android 12 Go promite performanță mai bună cu 30% pe telefoanele compatibile

15.12.2021
Android 12 Go promite performanță mai bună cu 30% pe telefoanele compatibile

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, Google a anunțat la câteva luni de la lansarea Android 12 și versiunea pentru telefoane cu performanță mai scăzută: Android 12 Go. Noua versiune promite un aport important de performanță pe telefoanele compatibile, alături de câteva îmbunătățiri la nivelul aplicațiilor integrate de la Google. Primele dispozitive cu Android 12 Go vor apărea cândva în 2022.

Versiunea Android 12 Go va oferi o experiență mai fluidă de utilizare

Conform anunțului oficial, Android 12 Go ar trebui să ofere pe telefoanele compatibile 30% mai multă performanță reală. Asta înseamnă că aplicațiile se vor deschide mai repede, iar animațiile vor fi semnificativ mai rapide. Desigur, Android 12 vine cu multe dintre elementele care stau la baza Android 12 „complet”, precum securitatea dispozitivelor și protejarea datelor personale.

Totuși, anumite funcții din sistemul de operare primesc de asemenea îmbunătățiri semnificative. De exemplu, aplicația Files Go permite restaurarea fișierelor șterse dacă acestea nu au fost șterse definitiv în 30 de zile. De asemenea, Android 12 Go va permite folosirea funcției Nearby Share, pentru a trimite fișiere de pe un telefon pe altul foarte rapid, așa cum vedem deja pe Android 11 și 12.

Tot pentru a îmbunătăți performanța, dar și autonomia, 12 Go va integra un sistem automat care detectează aplicațiile care nu au fost folosite prea des. Acestea vor fi puse într-o listă numită „Unused Apps”, care le pune într-o stare de hibernare. Acestea nu vor mai consuma astfel resurse în fundal. Alte câteva funcții utile vin de asemenea pe versiunea Go, precum capabilitatea de a traduce textul de pe ecran, dar și de a citi textul cu voce prin Google Assistant.

Privacy Dashboard, meniul în care poți vedea la ce senzori și la ce date au acces aplicațiile, apare și în versiunea Go, în timp ce utilizatorii au posibilitatea de a oferi aplicațiilor doar acces la o locație aproximată, nu una exactă.

Google nu a menționat, însă, cel mai probabil, cerințele hardware rămân neschimbate față de Android 11 Go.

sursa: Google

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult