YouTube introduce funcția pe care toți utilizatorii o așteptau: Căutarea de melodii prin fredonare

19.10.2023
YouTube introduce funcția pe care toți utilizatorii o așteptau: Căutarea de melodii prin fredonare

YouTube a anunțat introducerea mai multor îmbunătățiri și funcționalități noi. Cea mai așteaptă funcție, căutarea unei melodii prin fredonare, va fi disponibilă momentan doar pentru utilizatorii de Android.

De asemenea, YouTube a prezentate și alte actualizări de design și funcții importante.

Una dintre aceste noi funcții, denumită „Stable Volume”, are scopul de a optimiza experiența utilizatorului atunci când ajustează volumul în timp ce vizionează un video. Scopul este de a elimina schimbările bruște de volum care se întâmplau anterior. Această funcție, disponibilă în meniul setărilor fiecărui videoclip sub denumirea „Additional settings > Stable volume”, este deja în curs de implementare.

De asemenea, căutarea în cadrul unui videoclip va fi mai facilă. Utilizatorii vor putea să dea tap și să mențină apăsată partea dreaptă a ecranului pentru a reda videoclipul la o viteză dublă până când ridică degetul. Mai mult, utilizatorii vor beneficia de o unealtă atunci când derulează videoclipul înapoi la un moment anterior. Pentru cei care folosesc YouTube pe dispozitive mobile și tablete, există și opțiunea de a „bloca” ecranul pentru a preveni atingerile accidentale.

Utilizatorii Android vor putea să caute piese prin fredonare

Utilizatorii Android vor avea posibilitatea de a fredona sau a cânta un cântec pentru a-l căuta direct din aplicația YouTube. Această funcție, bazată pe inteligența artificială, permite identificarea rapidă a unei melodii și va fi disponibilă în aplicația YouTube pentru Android în următoarele săptămâni.

Pe măsură ce creatorii de conținut de pe YouTube încurajează utilizatorii să dea like și să se aboneze la canalul lor, butoanele relevante vor fi evidențiate vizual. De asemenea, în primele 24 de ore de la încărcarea unui videoclip, numărul de vizualizări va fi actualizat în timp real.

Un alt punct de interes este noua filă „You”, situată în colțul din dreapta jos al ecranului, care vine să înlocuiască fila „Library”. Aceasta va găzdui videoclipuri vizionate anterior, playlist-uri, descărcări, achiziții și detalii legate de contul și canalul utilizatorului, conform informațiilor oferite de YouTube.

VIDEO

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult