YouTube permite acum pe Android vizionarea clipurilor 4K și pe ecran FHD

22.02.2021
YouTube permite acum pe Android vizionarea clipurilor 4K și pe ecran FHD

Noua funcție YouTube este îndeosebi folositoare posesorilor de telefoane echipate cu ecrane 2K sau 4K, dar folosite în modul FHD pentru conservarea bateriei.

Google a activat opțiunea de vizionare YouTube 4K/60p pentru majoritatea dispozitivelor cu Android, chiar și cele care nu dețin ecrane cu rezoluție mai mare decât cea FHD. În funcție de configurația telefonului și puterea de procesare disponibilă, redarea clipurilor în modul 4K să nu funcționeze chiar perfect. Iar pe dispozitivele care suportă decodare video 4K, folosirea acestei opțiuni ar putea implica descărcarea ceva mai rapidă a acumulatorului.

youtube

Aparent, redarea clipurilor YouTube în modul 4K, pe dispozitive care nu suportă această rezoluție în mod nativ are unele beneficii în ce privește claritatea și calitatea imaginii în ansamblu. Spre exemplu, artefactele de compresie video sunt mult mai puțin vizibile, indiferent de rezoluția nativă a ecranului. Totuși, redarea video la un nivel de claritate care depășește rezoluția nativă a ecranului poate avea și efecte nedorite, în sensul introducerii de artefacte vizuale.

Deocamdată, nu este clar dacă opțiunea pentru redare 4K a clipurilor YouTube pe dispozitive care nu suportă nativ a ceastă rezoluție este o modificare intenționată din partea Google, sau o eroare care va fi remediată la următoarea revizie a aplicație de YouTube pentru Android. Cert este că Google nu a comentat schimbarea observată de fani. Însă utilizatorii care au descoperit-o par mulțumiți și probabil că nu le-ar pica prea bine dacă Google a reveni asupra acestei decizii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult