YouTube Playables: noua funcție care le permite utilizatorilor să se joace direct de pe YouTube

26.11.2023
YouTube Playables: noua funcție care le permite utilizatorilor să se joace direct de pe YouTube

Platforma YouTube, deținută de Google, a lansat o nouă funcție interesantă numită „YouTube Playables”, care aduce jocurile direct pe site.

Conform Google, noua secțiune are ca scop transformarea experienței utilizatorilor pe YouTube, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de jocuri diverse fără a fi nevoie de instalări suplimentare sau aplicații separate.

YouTube Playables oferă acces instant la o varietate de jocuri direct pe site-ul web YouTube sau prin aplicația mobilă. Printre jocurile inițiale disponibile pentru testare se numără „Angry Birds: Showdown”, care oferă utilizatorilor o idee despre posibilitățile interactive pe care Playables le aduce pe YouTube.

Alte jocuri disponibile includ puzzle-uri precum „Brain Out” și „Daily Crossword”, precum și titluri pline de acțiune cum ar fi „Scooter Extreme” și „Cannon Balls 3D”.

Ce utilizatori pot accesa funcția YouTube Playables

Funcția este în prezent în faza de testare și este accesibilă exclusiv abonaților YouTube Premium. Pentru a accesa YouTube Playables, abonații Premium trebuie să viziteze secțiunea „Beneficiile tale premium” din aplicația YouTube, unde pot apăsa pe opțiunea „Încearcă funcții în stagiul de experimentare”. Odată activată această opțiune, utilizatorii vor putea vedea noua secțiune de jocuri pe YouTube.

Conform companiei, Playables poate ajuta utilizatorii să evite descărcarea de aplicații inutile pe telefon, păstrând totodată utilizatorii mai angajați pe YouTube. Funcția este disponibilă atât pe sistemele de operare Android, cât și iOS.

Experimentul Playables este în desfășurare până pe 28 martie, iar data exactă de lansare a versiunii finale nu a fost specificată de Google. Cu toate acestea, se speculează că forma finală a funcției Playables ar putea să nu fie disponibilă până în prima jumătate a anului 2024. Astfel, participarea la faza de testare este un privilegiu exclusiv pentru abonații YouTube Premium.

De curând, YouTube a anunțat noi tarife pentru abonamentele premium, iar Playables este una dintre funcțiile cu care Google vrea să îi convingă că suma este justificată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult