Activitate „paranormală”, înregistrată de senzorii de pe o mașină Tesla (VIDEO)

20.01.2022
Activitate „paranormală”, înregistrată de senzorii de pe o mașină Tesla (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Mașinile Tesla sunt atât de dotate cu tehnologie încât mulți analiști spun că firma americană nu este una auto, ci mai degrabă o companie de tehnologie. Vehiculele sunt înconjurate cu camere video, senzori, tehnologie radar și „văd” în jurul lor lucrurile care uneori scapă privirii oamenilor. Uneori, însă, aceste sisteme dau erori, după cum putem vedea într-un clip video viral apărut pe internet. Sau nu?

O Tesla Model detectează în apropierea ei o persoană și afișează o alertă pe ecran. Cel care filmează display-ul se uită în jur, dar nu este nimeni. O postare cu incidentul, făcută pe comunitatea r/oddlyterrifying de pe Reddit, a strâns peste 19.000 de aprecieri și a generat peste 400 de comentarii, la momentul redactării acestui articol.

Întâmplarea este înfricoșătoare deoarece s-a petrecut într-un cimitir.

„Ei bine, este doar una pentru că este ziuă. Toată lumea știe că fantomele sunt mai active noaptea”, a glumit un membru al comunității. „Da, inteligența artificială poate fi înfricoșătoare”, a comentat altcineva.

Alte persoane cred că senzorii de pe mașină confundă pietrele funerare mai înalte cu persoane. Un clip similar, filmat tot într-un cimitir, a fost publicat pe YouTube.

Citește și: Cât de periculoasă este Inteligenţa Artificială? De ce Bill Gates, Stephen Hawking şi Elon Musk se tem de tehnologia în care marile companii investesc masiv

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult