Airbus va prezenta anul viitor un taxi zburător autonom

23.08.2016
Airbus va prezenta anul viitor un taxi zburător autonom
Compania aerospaţială Airbus vrea să prezinte anul viitor primul prototip de taxi zburător autonom care are potenţialul să rezolve în viitor problema traficului congestionat. Asta deoarece situaţia de pe şosele se va agrava. Până în 2030, 60% din populaţia planetei va trăi în oraşe. 
 
Maşina zburătoare, cu nume de cod „Vahana”, va putea fi comandată prin intermediul unei platforme numite CityAirbus, care va fi similară cu cea oferită de Uber. Serviciul va fi disponibil pe piaţă cel mai devreme în 2021.

Vehiculul este dezvoltat de divizia A3 din cadrul Airbus, care îşi desfăşoară activitatea în Silicon Valley, SUA. Maşina zburătoare va fi capabilă să transporte pasageri şi cargo. 

 
Tehnologiile necesare pentru construirea Vahana sunt disponibile, dar grupul A3 trebuie să mai lucreze la perfecţionarea sistemului automat de evitare a obstacolelor. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult