Apple Car ar putea folosi platforma E-GMP de la Hyundai. Kia ar putea asambla mașinile în SUA

02.02.2021
Apple Car ar putea folosi platforma E-GMP de la Hyundai. Kia ar putea asambla mașinile în SUA

Informațiile neoficiale despre mașina Apple, pe care compania ar putea să o dezvolte în parteneriat cu Hyundai vin din surse extrem de credibile. Mai întâi publicația Reuters a dezvăluit planurile Apple și parteneriatul cu producătorul sud coreean de mașini, în timp ce Bloomberg a vorbit în ultimii ani de posibilitatea unei mașini electrice cu logo-ul Apple. Acum, Ming-Chi Kuo, analist de afaceri taiwanez care urmărește în principal compania, oferă noi detalii despre următorul produs Apple important.

Hyundai nu a decis încă dacă va colabora sau nu cu Apple

Mașina Apple ar putea fi bazată pe platforma E-GMP de la Hyundai, spune Ming-Chi Kuo. Astfel, cel puțin în teorie și în prima generație, ar putea oferi o autonomie de 500 km și încărcare foarte rapidă: 80% din capacitate în doar 18 minute. În timp ce Hyundai va fi partenerul principal pentru dezvoltarea primei mașini Apple, alte companii precum GM și PSA ar putea fi parteneri pentru alte modele.

La fel ca în cazul partenerilor care se ocupă cu producția de dispozitive electronice, Apple va alege producători care au deja un lanț de furnizori bine pus la punct. De exemplu, Hyundai va fi entitatea care va realiza design-ul și producția, însă o parte dintre mașini vor fi asamblate în SUA în fabrici Kia, subsidiara companiei.

Tot Reuters spune însă că în cadrul Hyundai, părerile ar putea fi împărțite referitoare la un parteneriat cu Apple. Chiar dacă nu a fost încă luată o decizie finală, există încă lideri care spun că Hyundai riscă să devină un echivalent al Foxconn de pe piața de mașini. Publicația citează un executiv Hyundai sub anonimat, care nu pare foarte entuziasmat de această propunere: „Nu suntem o companie care produce mașini pentru alții. Parteneriatul cu Apple nu ne va garanta rezultate grozave”.

Și chiar și dacă totul merge conform planului, o mașină Apple nu va fi lansată peste noapte. Ming-Chi Kuo spune că cel mai devreme, un astfel de produs ar ajunge pe piață abia în 2025.

sursa: The Verge, Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult