Apple Car va fi vândută inițial doar către alte companii. Mașina ar putea fi echipată cu sistem de condus autonom

05.02.2021
Apple Car va fi vândută inițial doar către alte companii. Mașina ar putea fi echipată cu sistem de condus autonom

Mașina electrică de la Apple nu va fi vândută către clienți, spune cea mai nouă informație neoficială despre acest proiect. Planurile sunt ca această mașină să ajungă pe piață în 2024 și să integreze încă de la început un sistem complet autonom, însă chiar dacă ați avea banii pregătiți pentru aceasta, s-ar putea să nu puteți să o cumpărați. Apple ar putea plănui să vândă mașina exclusiv către clienții business, cel puțin inițial.

Apple Car ar putea să nu fie disponibilă pentru fanii brandului

Se pare că Apple are ambiții mai mari decât părea inițial. Chiar dacă va dezvolta o mașină electrică în fabricile Kia și folosind platforma E-GM de la Hyundai, compania americană va ținti probabil către companii care oferă servicii de transport. Google are deja un proiect de acest gen sub brandul Waymo. Compania oferă servicii de transport autonom folosind mașini obișnuite, echipate însă cu sistemul proprietar cu LiDAR și software AI.

Apple ar putea plănui să vândă mașini către companii precum Uber și să asigure funcționalitate autonomă folosind software-ul dezvoltat de Drive.ai, companie pe care a cumpărat-o în urmă cu puțin timp. Acum că știm că inginerul care va ajuta la proiectarea mașinii este chiar cel care a dezvoltat modelul de succes Taycan de la Porsche, majoritatea pieselor din acest puzzle par să fie la locul lor.

Pentru o producție de 100.000 de mașini pentru anul 2024, când mașina este așteptată să ajungă pe piață, testarea ei folosind flote de transport ar putea fi o strategie bună. Aceste mașini ar putea fi pe străzi mult mai mult decât ar fi mașinile de la clienți, iar datele colectate de acestea ar putea ajuta la îmbunătățirea sistemului de condus autonom. Apple ar putea oferi mașina și clienților finali abia după ce capacitatea de producție ar crește la 400.000 de unități pe an.

Acest proiect va veni cu o investiție de 3,6 miliarde de dolari în brandul Kia.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult