Autoturismele BMW vor putea afişa timpul rămas până la culoarea verde a semaforului

Autoturismele BMW vor putea afişa timpul rămas până la culoarea verde a semaforului

În curând, aşteptarea la semafor va deveni mai uşor suportabilă pentru posesorii de autoturisme BMW echipate cu noul centru infotainment conectat la reţeaua de semafoare a oraşului.

Oferită posesorilor de autoturisme BMW şi nu numai, aplicaţia EnLighten are rolul de a afişa pe ecranul multimedia al autoturismului un semafor virtual, sincronizat cu semaforul real aflat în imediata apropiere. Plasat într-un loc uşor vizibil, semaforul virtual afişează numărul de secunde rămase până la schimbarea culorii în verde, scutind şoferul de urmărirea semaforului pe întreaga durată de staţionare. În plus, dacă aşteptarea este mai lungă putem opri fără grijă motorul pentru a economisi combustibil.

EnLighten  este disponibilă şi ca aplicaţie separată, compatibilă cu telefoane mobile bazate pe Android şi iOS, cel din urmă oferind integrare cu ecranul iDrive, pe care şoferii aflaţi în mişcare pot urmării informaţii despre cel mai apropiat semafor, respectiv timpul estimat până la schimbarea culorii acestuia. Potrivit BMW, informaţiile suplimentare furnizate în timp real conducătorilor auto pot ajuta la creşterea siguranţei în trafic, prevenind frânele bruşte sau forţarea culorii semaforului.

Autoturismele BMW vor putea afişa timpul rămas până la culoarea verde a semaforului

Momentan, aplicaţia EnLighten este funcţională doar în anumite oraşe din Statele Unite şi Noua Zeelandă, oferind sincronizare cu aproximativ 2000 semafoare, însă BMW plănuieşte extinderea acoperirii la mai multe oraşe în viitorul apropiat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult