Bolt va sancționa utilizatorii de trotinete electrice care parchează greșit sau care abuzează de acestea

29.06.2023
Bolt va sancționa utilizatorii de trotinete electrice care parchează greșit sau care abuzează de acestea

Serviciul de mobilitate Bolt anunță că introduce noi măsuri de monitorizare a trotinetelor sale electrice, pentru prevenirea condusului iresponsabil și parcării neregulamentare. Conform comunicatului oficial de presă, Bolt va monitoriza mai îndeaproape activitatea utilizatorilor de trotinete și va începe să aplice sancțiuni celor care nu respectă regulile de utilizare ale acestora. Acestea pot varia de la avertismente la blocarea accesului la serviciile Bolt.

Cea mai mare pedeapsă poate duce la suspendarea contului Bolt

Unele dintre cele mai mari critici la adresa trotinetelor electrice de închiriat la nivel nivel mondial este faptul că acestea sunt de multe ori parcate necorespunzător. Chiar dacă aplicația necesită fotografierea trotinetei la finalul cursei, de multe ori acestea sunt puse în drum sau lăsate căzute pe asfalt. Cei care nu vor practica parcarea responsabilă după încheierea cursei, vor putea fi avertizați acum, conform noului regulament.

Chiar și abuzul în utilizarea necorespunzătoare a trotinetelor pe șosea va fi pedepsit. Cel mai des, utilizatorii care abuzează de trotinetele Bolt le folosesc în tandem, adică urcă mai multe persoane pe o singură trotinetă. Și acest comportament va fi pedepsit. Bolt nu menționează cum va detecta abuzurile, însă cu siguranță este vorba despre detectarea vitezei de deplasare raportată la puterea accelerației. Trotineta este mai lentă cu greutate mai mare.

La prima abatere, Bolt va trimite o notificare utilizatorilor, anunțând comportamentul necorespunzător în timpul utilizării serviciilor sale. A doua abatere aduce de la sine limitarea vitezei trotinetelor folosite de respectivul utilizator la 15 km/h. Cea de-a treia abatere poate duce fie la suspendarea temporară a contului Bolt, fie permanentă, în funcție de gravitatea abaterii.

Acest regulament intră în vigoare în toate orașele în care Bolt operează servicii de închiriere pentru trotinete: București, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Arad, Galați, Brașov, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Piatra Neamț.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult