Când senzorii auto meniţi să te protejeze dau greş

Uneori ne bazăm prea mult pe tehnologie. Asta a învăţat şi un vânzător de maşini din China, care a vrut să îi arate unui client un sistem de siguranţă care nu permite închiderea portierei dacă este blocată de cineva. Încrezător, bărbatul a arătat unde este poziţionat senzorul, apoi şi-a băgat capul între stâlpul central şi uşa culisantă.

Din nefericire pentru el, a rămas cu capul prins.

Nu este prima dată când senzorii de pe maşini dau greş. În luna mai a acestui an, o prezentare Nissan, în care a fost subliniată o caracteristică importantă a noului model Rogue, s-a terminat dezastruos. Sistemul de frânare automată al maşinii nu a funcţionat, iar SUV-ul a lovit-o pe femeia care juca rolul unui pieton. Incidentul s-a petrecut la un eveniment Nissan din provincia Sichuan, China. Din fericire, femeia a scăpat cu răni uşoare.

Printr-o situaţie similară a trecut în 2015 şi Volvo, când sistemul similar de frântare automată de pe unul dintre modelele sale nu a funcţionat şi a lovit două persoane în Republica Dominicană.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult