Ce poți face cu cele mai ieftine mașini electrice vândute online în România. Se încarcă la priză și pot fi folosite iarna

22.10.2020
Ce poți face cu cele mai ieftine mașini electrice vândute online în România. Se încarcă la priză și pot fi folosite iarna

În acest moment sunt disponibile, în magazinele online din România, două mașini electrice care costă câteva mii de euro. Ambele pot fi folosite inclusiv în sezonul rece și nu au nevoie de stații de încărcare speciale.

Estrima Biro poate atinge o viteză maximă de 45 km/h și are o autonomie de până la 100 de km. Vehiculul cu două locuri dispune de certificare IP54 pentru rezistență la praf și apă, are cadru din oțel și poate fi încărcat la o priză obișnuită cu încărcătorul livrat.

Pentru perioada rece, parbrizul dispune de sistem de degivrare. Vara, ușile din policarbonat pot fi înlăturate. Mașina poate fi luată și la piață: include șase compartimente de depozitare cu volum total de 100 de litri. La eMAG, acest model costă 36.500 de lei. Automobilul este disponibil și second-hand pe mai multe site-uri.

Estrima Biro

O altă mașină electrică vândută online în România este Evolio X-CAR 2. Cu o viteză maximă de 45 km/h, vehiculul are autonomie ceva mai mare decât Estrima Biro și poate ajunge la 120 km, vara. Gândită pentru a fi folosită în orașe, mașina electrică cu două locuri poate fi încărcată, de asemenea, la prize standard de 220-230V. Vehiculul are computer de bord și spații de depozitare.

Ușile sunt realizate din sticlă laminată, securizată, dar nu pot fi demontate. Vara, pasagerii pot deschide, pentru a se răcori, geamurile glisante cu care acestea sunt prevăzute. Acest vehicul costă 29.280 de lei (redus de la 58.560 de lei), dar poate fi achiziționat la prețul de 25.000 de lei în Evolio Shop prin programul Rabla Plus.

Evolio X-CAR 2

Cum se compară aceste mașini electrice cu cel mai ieftin vehicul de acest fel

Prin comparație, cea mai ieftină mașină electrică din lume, care poate fi comandată exclusiv online, costă 930 de dolari în varianta de bază și 1.500 de dolari varianta de top. Changli Nemeca atinge o viteză maximă de 30 de km/h și are o autonomie de 40 – 100 de km.

Totuși, automobilul dispune de aer condiționat, suspensie independentă, radio și cameră de marșarier. O încărcare completă a acumulatorilor durează între șapte și 10 ore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult