Nu-i chiar o Tesla, dar cea mai ieftină mașină electrică din lume costă 930 de dolari

11.07.2020
Nu-i chiar o Tesla, dar cea mai ieftină mașină electrică din lume costă 930 de dolari
Foto: Alibaba

Changli Nemeca deține titlul de cea mai ieftină mașină electrică din lume. Vehiculul costă, în varianta cu două locuri, echivalentul a 930 de dolari și este trimis clienților prin curier.

Varianta cu baterii de capacitate mai mare poate ajunge la 1.300 de dolari, iar modelul cu trei locuri costă 1.500 de dolari.

Vehiculul poate fi comandat doar pe internet. Mașina este produsă de compania chineză Changzhou Xili Car Industry.

Motorul de pe Changli produce doar echivalentul a 1,16 CP, iar vehiculul atinge o viteză maximă de 30 de km/h. Totuși, automobilul dispune de aer condiționat, suspensie independentă, radio și cameră de marșarier.

Foto: Alibaba

Autonomia mașinii este cuprinsă între 40 și 100 de kilometri, în funcție de pachetul de baterii ales de client. O încărcare completă a acumulatorilor durează între șapte și 10 ore. Asta în timp ce peste ocean, liderul pieței de automobile electrice, Tesla, se pregătește să prezinte bateria de 1,6 milioane de kilometri.

O mașină electrică care se vinde doar online

Singurul loc în care poate fi comandat vehiculul este pe platforma Alibaba din China.

Changli are o lungime de 2,5 metri, o lățime de 1,5 metri și o înălțime de 1,8 metri. Mașina cântărește, goală, 323 de kilograme și poate transporta 300 de kilograme.

China este o piață importantă pentru mașinile electrice, iar modelele mici, de oraș, sunt la mare căutare. Începând cu anul 2019, în statul asiatic se comercializează o maşină realizată cu ajutorul unor imprimante 3D, clonă de Smart.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult