Cea mai mare aplicație de transport din lume are acum propriile mașini electrice

23.11.2020
Cea mai mare aplicație de transport din lume are acum propriile mașini electrice

Compania chineză Didi Chuxing, care deține cel mai mare serviciu de ride-hailing din lume, și BYD, cel mai mare producător de mașini electrice din China, au anunțat oficial prima lor mașină dezvoltată împreună. Aceasta se numește D1 și este un vehicul electric dedicat în totalitate transportului de persoane prin aplicația Didi. Fiind o mașină construită special pentru astfel de activități, atât șoferul, cât și pasagerii vor avea parte de o experiență mai confortabilă, spun cele două companii.

D1 este rezultatul parteneriatului dintre Didi Chuxing și BYD

De exemplu, noua mașină D1 are un scaun special pentru șofer, mai confortabil pentru perioade mai lungi de timp. Mașina beneficiază de un ecran poziționat central pe bord, care oferă acces la funcțiile din aplicația de ride-hailing de la Didi Chuxing, în timp ce pasagerii au în spate acces la alte două ecrane care pot oferi informații despre cursa lor, putând chiar să schimbe anumiți parametri direct de acolo.

În spate, există mai mult loc la picioare, datorită aspectului alungit al mașinii, iar ușile din spate se deschid prin glisare, pentru a evita pericolul de a deschide ușa în fața unui biciclist sau a unei mașini care merge regulamentar pe carosabil.

Din punct de vedere tehnic, mașina D1 produsă de BYD beneficiază de o autonomie de 418 km, conform testelor NEDC, are autonomie de nivel 2, deci poate să ofere asistență la schimbarea benzii, frână automată și alte astfel de funcții de securitate, în timp ce există mai multe sisteme care să verifice atenția șoferului la drum.

Didi Chuxing dorește să introducă cât mai multe mașini D1 în flota sa. În prezent, compania are 550 de milioane de clienți și 31 de milioane de șoferi în toată lumea, iar datele colectate de la toți aceștia au fost folosite pentru a realiza D1. Conform Didi, compania oferă 10 miliarde de curse pe an, adică în jur de 60 de milioane de curse pe zi.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult