Cea mai mare rivală a Uber, Didi Chuxing, investeşte în Taxify, serviciu disponibil şi în România

01.08.2017
Cea mai mare rivală a Uber, Didi Chuxing, investeşte în Taxify, serviciu disponibil şi în România

Didi Chuxing, compania care a scos marca Uber de pe piaţa chineză, investeşte în Taxify, un serviciu prezent şi pe piaţa din România. Taxify este prezentă în 18 ţări din Europa şi Africa, printre care România, Ungaria, Africa de Sud, Nigeria şi Kenya.

 

Aceasta este prima investiţie făcută într-o companie europeană de către gigantul chinez Didi Chuxing. Compania, în care Apple a investit anul trecut 1 miliard de dolari, mai deţine o participaţie la rivala Uber din America, Lyft.

 

Taxify a fost fondată acum patru ani şi are cartierul general în Estonia. Potrivit reprezentanţilor săi, compania are 2,5 milioane de utilizatori ai aplicaţiei. 

Didi are o cotă de piaţă de 87% în China. Anul trecut, compania a fuzionat cu Uber China, subsidiara din statul asiatic a Uber. În urma tranzacţiei, compania rezultată din fuziune a investit 1 miliard de dolari în Uber. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult