Cei care folosesc pentru așa ceva bateria mașinii Tesla pierd garanția

24.02.2021
Cei care folosesc pentru așa ceva bateria mașinii Tesla pierd garanția
Foto: Shutterstock

Proprietarii de automobile Tesla care folosesc pachetele de baterii ale acestora pentru a avea energie electrică în case sau în alte locuri pierd garanția vehiculelor.

Anunțul a fost făcut de un service al companiei după ce unele persoane au făcut acest lucru după furtunile din SUA, care au lăsat foarte mulți oameni fără acces la rețeaua de energie electrică.

Mașinile Tesla nu sunt echipate pentru a furniza energie în exterior, dar unii proprietari au folosit invertoare. Metoda a fost descrisă de proprietarul de Tesla Bob Schatz pe grupul Tesla Owners Club Portland de pe Facebook.

Interdicția apare în documentele Tesla

El a folosit pachetul de baterii al mașinii pentru a furniza electricitate pentru centrala pe gaz din casă. „Apoi încă am suficientă (n.e. – energie) pentru frigider și câteva becuri”, a explicat el. În acest caz, Schatz a conectat un invertor de 2.000 wați la bateria de 12 V a mașinii.

După câteva zile, mașina l-a alertat pe Schatz că bateria de 12 V trebuie înlocuită. După ce a testat-o, bărbatul a constatat că nu este cazul.

Un centru de service Tesla a anunțat că folosirea mașinii în acest mod duce la pierderea garanției. Acest lucru este menționat și în manualul automobilului, care interzice folosirea acestuia ca sursă staționară de energie.

Sursa: Electrek

CITEȘTE ȘI:

De ce Tesla nu are succes în a treia cea mai mare economie a lumii

Compania care va depăși Tesla, până în 2025, pe piața automobilelor electrice – analist

Șeful Audi explică de ce mașinile electrice ale viitorului vor avea baterii mai mici și autonomie mai redusă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult