Compania care va depăși Tesla, până în 2025, pe piața automobilelor electrice – analist

17.02.2021
Compania care va depăși Tesla, până în 2025, pe piața automobilelor electrice - analist
Volkswagen ID.3 (Foto: Shutterstock)

Tesla va pierde prima poziție în clasamentul celor mai mari producători de automobile electrice până în 2025, potrivit unui analist de la firma de cercetare LMC.

Poziția va fi preluată de Volkswagen Group. Cota de piață a Tesla va scădea, de la peste 20% în acest moment, la doar 10% în 2025, estimează Pete Kelly, managing director în cadrul LMC.

În același timp, cota de piață a Volkswagen va crește de la mai puțin de 10% astăzi, la peste 15% peste patru ani.

Alte companii care vor câștiga cotă de piață pe segmentul EV până în 2025 sunt: Daimler (de la 2,5%, în 2020, la 5%), Toyota (de la 1% la 5%), Ford (de la 0% la 4%) și GM (de la aproape 2% la 5%).

Citește și: Conflictul Elon Musk vs Bill Gates continuă. Șeful Tesla crede că „părintele” Microsoft a suferit pierderi mari

Modelul Volkswagen ID.3, un concurent important pentru Tesla Model 3, a fost bine primit pe piață, deși a fost disponibil la scară largă doar spre sfârșitul anului trecut. Grupul german a vândut 56.937 de unități, iar 2021 se anunță a fi un an important pentru acest model.

În Europa, ID.3 a fost depășit în 2020 doar de Tesla Model 3 ( care este cel mai popular vehicul electric din lume) și de Renault Zoe, potrivit datelor JATO Dynamics.

Tesla Model 3 (Foto: Pixabay)

„Tesla a fost o marcă dominantă în ultimii cinci ani, dar e clar că asta nu poate dura”, a declarat Kelly.

Volkswagen se pregătește să lanseze modelul ID.4, un crossover mult așteptat, despre care mulți analiști cred că se va vinde mai bine decât ID.3.

Vânzările de automobile electrice au crescut anul trecut cu 27% la nivel global, o performanță notabilă într-o piață totală care a scăzut cu 14%.

În Europa, livrările de modele EV au urcat cu 105%, iar în China cu 13%.

Sursa: Automotive News Europe

CITEȘTE ȘI:

Șeful Audi explică de ce mașinile electrice ale viitorului vor avea baterii mai mici și autonomie mai redusă

Cea mai mare fabrică de motoare diesel din lume face trecerea spre motoare electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult