Compania BMW, obligată să cheme în service câteva mii de mașini electrice

31.01.2023
Compania BMW, obligată să cheme în service câteva mii de mașini electrice

Tesla ajunge mai des în presă cu tot felul de accidente sau probleme pe care mașinile sale electrice le întâmpină, în primul rând din cauza declarațiilor companiei, prin intermediul CEO-ului Elon Musk, care fac aceste produse să pară că sunt „perfecte”. Așa cum s-a dovedit de-a lungul timpului, acestea nu sunt cu mult diferite de alte mașini, ci doar au avut un avans tehnologic în zona electricelor. BMW pare să câștige teren în ultimii ani cu seria electrică „i”, dar întâmpină aceleași probleme precum Tesla. Autoritățile SUA forțează producătorul german să cheme în service mai multe mașini electrice pentru probleme la sistemul audio de atenționare.

BMW-urile electrice au probleme cu generatorul de sunet la viteză mică

Conform NHTSA, autoritatea care reglementează siguranța în trafic în SUA, BMW a livrat mașini electrice cu probleme la sistemul de atenționare pentru pietoni. Acesta este un sistem audio care produce sunete atunci când mașina se deplasează la viteze mici sau când este în marșarier. Întrucât motoarele electrice nu produc sunete destul de mari pentru a fi ușor auzite, mașinile electrice sunt obligate să fie echipate cu astfel de sisteme de semnalizare. Sunetul produs de mașinile electrice BMW a fost realizat de celebrul compozitor Hans Zimmer, responsabil pentru coloane sonore premiate cu Oscar, Grammy, Globul de Aur și multe altele pentru filme de la Hollywood.

Aproximativ 3.500 de unități BMW din seriile i4 și iX, vândute în ultimul an, par să fi fost livrate cu aceste sisteme complet sau parțial nefuncționale. Unele mașini nu porneau aceste sisteme de avertizare în situațiile în care acestea ar fi trebuit să intre automat în funcțiune, iar altele făceau asta doar uneori. Astfel, BMW va trebui să cheme mașinile afectate în „service”.

Fiind însă vorba despre o problemă de natură software, aceasta va fi rezolvată rapid, printr-o actualizare. Totuși, spre diferență de Tesla, care preferă să ofere actualizări over-the-air prin 4G sau Wi-Fi direct către mașinile clienților, BMW va cere clienților cu mașini afectate să își facă o programare la un service autorizat pentru a putea rezolva acest „bug”. Măcar această vizită va fi complet gratuită.

BMW va trimite notificări către clienți că mașina lor este afectată începând cu data de 17 martie.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult