Compania DeLorean a anunțat data la care va dezvălui prima sa mașină electrică. FOTO

05.04.2022
Compania DeLorean a anunțat data la care va dezvălui prima sa mașină electrică. FOTO

Compania DeLorean Motor Company, cea care deține în prezent drepturile asupra acestui brand de automobile, a anunțat de ceva vreme deja că va lansa o mașină electrică. Totuși, planurile sale par să fi întârziat în ultimii doi ani, dar așteptarea ar putea fi aproape de final, întrucât avem acum data oficială la care vom vedea noua mașină DeLorean. O primă imagine a fost oferită alături de acest anunț, iar noua mașină pare să fie foarte diferită față de originalul DeLorean din anii ‘80.

Când vom vedea prima mașină DeLorean cu motor electric

Mașinile DeLorean nu au avut foarte mult succes la momentul lansării și nici nu au fost foarte multe fabricate în perioada în care erau în producție. În prezent există câteva mii de mașini care încă sunt funcționale, iar DeLorean Motor Company, care nu mai este controlată de familia fondatoare, încă oferă piese pentru aceste mașini, considerate acum „de epocă”.

Compania spune că va dezvălui un prim concept de mașină electrică sub brandul DeLorean în această vară, pe data de 18 august, în cadrul Pebble Beach Concours d’Elegance. Prima imagine, care pare să fie una 3D, nu o fotografie a unei mașini reale, este foarte diferită față de forma originalului model. În locul liniilor drepte, vedem o formă foarte rotunjită, mult mai apropiată de mașinile sport moderne.

Odată cu primul concept al mașinii electrice va fi anunțat oficial și numele aceasteia, care probabil că va intra într-o producție limitată cândva în viitor. Design-ul noii mașini este realizat în parteneriat cu Italdesign

DeLorean electric

Motivul pentru care mașina originală a fost atât de populară este prezența sa sub formă de mașină a timpului în seria de filme Back to the Future, în care Marty McFly și Doc Brown puteau călători în trecut și în viitor. Există multiple mașini DeLorean care au fost modificate pentru a arăta exact ca în filmele din anii ’80, care sunt folosite de obicei la evenimente publice, precum târguri de benzi desenate sau târguri de tehnologie.

via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult