DeLorean, celebra mașină din filmele Back to the Future, s-ar putea întoarce în versiune cu motor electric

22.01.2021
DeLorean, celebra mașină din filmele Back to the Future, s-ar putea întoarce în versiune cu motor electric

DeLorean este și acum o mașină cu design futurist, chiar dacă aceasta a fost lansată pe la începutul anilor ’80 și nu s-a bucurat de un succes foarte mare comercial. Ce a adus această mașină în fața multora a fost însă seria de filme Back to the Future cu Michael J. Fox și Christopher Lloyd, în care mașina produsă de compania lui John DeLorean era transformată într-o „mașină a timpului”, care mai apoi a fost transformată și în mașină zburătoare. Fanii filmelor, dar și cei pasionați de mașini sport clasice se vor bucura însă să audă că DeLorean se întoarce sub forma unui vehicul electric modern.

Faimoasa mașină DeLorean, ar putea fi reinventat în curând, cu motor electric

DeLorean-ul original nu avea doar o formă neconvențională, însă era și una dintre puținele mașini cu uși neobișnuite. La fel ca Tesla Model X de acum câțiva ani, mașina produsă de DMC în 1981 folosea uși în formă de aripi, care se deschid pe verticală. DeLorean Motor Company nu a fabricat însă decât câteva mii de modele pe durata producției, iar compania a intrat în faliment câțiva ani mai târziu.

Încă de prin 1995 se încearcă revenirea acestui brand, însă abia în ultima perioadă planurile par să ia o formă reală. Inițial, planul era ca DeLorean să se întoarcă pe piață cu un design similar, dar cu o tehnologie adaptată la vremurile contemporane. Totuși, în această eră care pune bazele mașinilor electrice, acestea fiind deja mai populare decât cele pe combustibili fosili în anumite țări, o mașină precum DeLorean, echipată cu tehnologii noi ar cam trebui să fie electrică.

Cam asta pare să fie și planul celor care controlează acum brandul DeLorean, care au publicat pe blogul oficial câteva vești despre un o mașină DeLorean electrică:

„Acum că mașinile electrice intră în mainstream, am luat în considerare trecerea la modele complet electrice pentru viitor. Este o cale mai ușoară prin > emisiilor, care încă sunt complicate pentru motoarele cu combustie internă. În timp ce o mașină Cobra sau Morgan ar fi prea extremă pentru piața lor țintă, am văzut că un DeLorean electric – precum cel pe care l-am prezentat la New York International Auto Show în 2021 – nu este o idee atât de >.”

Anunțul a venit cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la construcția primei mașini a companiei, pe 21 ianuarie. Desigur, compania nu oferă mai multe detalii despre cum va arata sau ce specificații urmărește pentru modelul electric. Singura imagine oficială este cea de mai sus, care pare să fie doar un render 3D.

sursa: elektrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult