Dacia Spring, prima mașină electrică a brandului, a fost prezentată oficial! Cum arată și ce autonomie are

15.10.2020
Dacia Spring, prima mașină electrică a brandului, a fost prezentată oficial! Cum arată și ce autonomie are

Renaul a prezentat în mod oficial prima mașină Dacia electrică: modelul Spring, anunțat în primăvară în format concept. Versiunea finală seamănă foarte mult cu ceea ce am văzut în urmă cu jumătate de an, însă are acum un design mai „obișnuit”, care nu iese atât de mult în evidență. Este vorba despre o mașină din clasa C hatchback, compactă, care oferă o autonomie bună pentru navetă în oraș sau pentru transport urban.

Dacia Spring va fi un „nou Logan”, dar pentru mașini electrice

Dacia Spring pare să fie un nou început pentru compania Renault, fiind comparată cu originalul model Logan, care a dat startul unei revoluții în industria auto, fiind cea mai ieftină mașină cu combustie internă de pe piață la momentul lansării. Dacia Spring nu are încă un preț oficial acesta urmând să fie anunțat în curând, atunci când va fi și disponibilă pentru comandă.

Pentru început, Renault va oferi mașina pentru servicii de Car Sharing în Europa, cei care vor să o conducă putând să o închirieze temporar. Modelul prezentat pe scenă avea logo-ul Zity, un serviciu de carsharing disponibil în Madrid și Paris. Este foarte posibil să vedem această mașină și pe străzile din România foarte curând în cadrul unui astfel de serviciu, întrucât există în București, Cluj și alte câteva orașe mari astfel de servicii locale și internaționale.

dacia spring baterie

Nu au fost oferite multe detalii despre caracteristicile de performanță ale mașinii, însă știm că are un acumulator de 28,6 kWh pentru un motor de 33 kW (44 cai putere), care are un cuplu de 125 Nm. Viteza maximă este de 125 km/h, iar încărcarea se poate face de la alimentatoare DC la putere de până la 30 kW. De asemenea, știm că autonomia medie va fi de 225 km în utilizare normală (WLTP) și are un rating de 295 km în testele WLTP City. Renault spune că ai putea să conduci Dacia Spring 5 zile fără încărcare prin oraș. Va exista și o versiune „Cargo” de Dacia Spring, cu un portbagaj mai mare, de 800 L, capabil să care 325 kg.

Serviciile de Car Sharing vor primi Dacia Spring la începutul anului 2021, în timp ce comenzile pentru clienții finali vor începe abia în primăvara anului viitor. Exprimarea Renault a fost „înainte de începutul verii”. De altfel, livrările primelor unități vor începe „înainte de începutul toamnei” din 2021. Astfel, nu am aflat un preț pentru mașină, însă a fost prezentată drept cea mai ieftină mașină electrică din gama sa. De altfel, nici data de lansare oficială nu o avem, dar știm că suntem la mai puțin de un an distanță de momentul în care clienții finali vor putea conduce o asemenea mașină pe străzile din Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult