Domino’s Pizza deja începe să facă livrări cu mașini autonome în SUA

13.04.2021
Domino's Pizza deja începe să facă livrări cu mașini autonome în SUA

Lanțul de pizzerii Domino’s a pornit primul său program pilot de livrări folosind mașini autonome. Livrările fără șofer vor fi realizate într-o zonă limitată și cu disponibilitate limitată, pentru început, folosind vehicule autonome Nuro R2. Acestea folosesc un sistem de condus autonom folosind GPS și LiDAR și ar putea reprezenta viitorul industriei de livrări.

Livrările fără șofer ar putea fi viitorul acestui domeniu

Aceasta nu este prima dată când Domino’s sau alte restaurante din SUA testează livrări autonome, însă acesta este rezultatul parteneriatului cu Nuro, producătorul acestor vehicule, anunțat încă din 2019. Primul oraș care va primi livrări autonome de pizza este Huston din Texas, iar livrările vor fi realizate de la un singur restaurant Domino’s din oraș. De altfel, zona de livrare va fi limitată la un singur cartier, Woodland Heights, care se află în raza de livrare a acestui restaurant.

Desigur, vor exista câteva criterii pentru a putea comanda pizza cu livrare autonomă. În primul rând, trebuie să plătești comanda online, apoi să faci comanda într-una dintre zilele în care sunt acceptate comenzi autonome, iar în cele din urmă, să locuiești în acea zonă restrânsă de acoperire.

Comenzile autonome vin și cu notificări prin SMS sau în aplicație despre starea comenzii, cât și cu monitorizare GPS a livrării în timp real. Acestea nu sunt însă funcții tocmai noi pentru livrări, aplicațiile dedicate oferind deja astfel de capabilități de mai mulți ani. La livrare, mașina autonomă are un touchscreen cu o tastatură numerică, iar cel care comandă primește PIN-ul de deblocare prin SMS sau aplicație. Odată introdus codul, ușa se deschide și poți ridica comanda.

Domino_Nuro_autonomous_pizza_delivery-1280x720

Acest program pilot este realizat în special pentru a studia domeniul livrărilor autonome mai bine înainte de a extinde raza de acoperire, spun reprezentanții Domino’s:

„Programul ne va permite să înțelegem mai bine cum răspund clienții la astfel de livrări, cum interacționează cu robotul și cum afectează întregul proces operațiunile magazinului. Cererea crescută pentru pizza creează nevoia pentru mai multe livrări și așteptăm cu interes să vedem cum funcționează livrările autonome alături de experții în livrări Domino’s pentru a servi nevoile clienților.”

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult