Elon Musk anulează versiunea Standard Range a SUV-ului Model Y

13.07.2020
Elon Musk anulează versiunea Standard Range a SUV-ului Model Y

După ce mai întâi, Tesla a redus cu 3000 de dolari prețul SUV-ului Model Y, Elon Musk vine acum și cu explicația pentru aparenta generozitate.

Așteptată să fie cea mai ieftină variantă de Tesla Model Y, ediția Standard Range a fost abandonată de companie din pricina nivelului de performanță insuficient. Potrivit CEO-ului Elon Musk, în testele efectuate cu această variantă de echipare autonomia obținută a fost sub pragul de 250 mile, considerat minim acceptabil pentru un vehicul electric din gama Tesla. Spre comparație, actuala versiune Tesla Model Y cu tracțiune integrală are o autonomie estimată la 315 mile.

Standard Range trebuia să fie cea mai ieftină echipare Model Y

Considerată alegerea „optimă”, echiparea Standard Range oferă la mașinile Tesla Model 3 un compromis echitabil între prețul de achiziție și performanțele obținute. Practic, mașina ușurată prin instalarea unui acumulator mai mic reușește să compenseze prin eficiență scăderea de capacitate sesizabilă „pe hârtie”. Însă nu acesta este cazul și pentru Model Y, SUV-ul Tesla fiind prin natura sa mai greu și ineficient decât compacta Model 3.

Vestea bună este că eșecul consemnat de Elon Musk ar putea fi unul doar parțial, Tesla pregătind și o versiune Model Y Long Range RWD, care elimină unul dintre cele două motoare electrice. Vehiculul cu propulsie pe roțile din spate va fi mai ieftin de produs, mai ușor și mai eficient în folosirea bateriei. Totuși, probabil că reducerea costurilor cu sistemul de propulsie nu se va reflecta și în prețul final, autonomia mărită fiind până la urmă un avantaj pentru viitorii cumpărători.

Cât costă o Tesla Model Y

Cei care accesează site-ul Tesla pentru a comanda o mașină electrică Model Y vor observa că prețul de pornire al modelului Long Range, adică cel de bază, este cu 3.000 de dolari mai mic. De la 52.999 dolari, acesta a scăzut al 49.999 dolari, sub pragul psihologic de 50.000 de dolari. Desigur, mașina este listată la un preț de pornire de 43.690 dolari, preț care ia în calcul diverse discount-uri și ceea ce Tesla numește „benzină economisită”. În Europa, mașina pornește de la un preț de 63.000 dolari. Este important de menționat că în Europa prețurile afișate includ și taxe, în timp ce prețurile din SUA nu includ taxe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult